Skip to main content
  • Nieuws
  • Dit was Work Smarter 2018: 4 hoogtepunten
  • Gesponsorde inhoud
  • 29/03/2019

Dit was Work Smarter 2018: 4 hoogtepunten

Het thema van de Work Smarter-editie van vorig jaar draaide rond ‘Get stuff done’. Met liefst 17 (inter)nationale sprekers viel er rond dat thema veel inspiratie te rapen.

Dit verslagje lijst de voornaamste hoogtepunten en inzichten op. 

#1 Drie boeiende breakout-sessies: Growth, Teamleader en Get Stuff Done

De dag begon en eindigde met boeiende keynotes. Daartussen was het tijd voor drie breakout-sessies rond evenveel thema's, een primeur voor Work Smarter. Er werd druk in notitieboekjes gekribbeld en haastig van zaal tot zaal gesprint om toch maar niks te moeten missen. Sommigen hadden zich graag in drie gesplitst, maar helaas.

Een overzicht van de drie podia:

  • Growth-stage: een podium voor start-ups of kmo’s die een volgende stap willen zetten in hun groei. Robin Geers, co-auteur van het boek 'Startup Survival', gaf praktische tips mee aan start-ups om gezond te groeien; Jeff Gardner van Intercom legde uit hoe je topklantenservice inzet om een winstgevend bedrijf uit te bouwen; Telenet-VP Stijn Vander Plaetse demonstreerde hoe je positieve word-of-mouth kan versterken en salesexpert Michael Humblet hielp het publiek hun verkoopsuitdagingen aan de basis aanpakken.
  • Get Stuff Done-stage: als ondernemer ben je dagelijks met duizend-en-één dingen bezig. Maar zijn dat wel de juiste? En pak je ze allemaal optimaal aan? Actrice en speaking coach Ianka Fleerackers toonde het belang aan van storytelling, om de volgende pitch of presentatie van elke ondernemer zowel authentiek als impactvol te maken; Raphael Luescher van Evernote gooide productiviteitsmythes aan diggelen; Beatrice De Mahieu onderstreepte het belang van innovatie voor élk bedrijf, en dataspecialist Philippe Kimpe schiep duidelijkheid over de GDPR.
  • Teamleader-stage: een exclusieve blik achter de schermen bij Teamleader. CTO Tom gaf een sessie over de product-roadmap voor 2018; CPO Andreas vertelde ons hoe je 36 uur uit je dag kan halen, er was een terugblik op één jaar Marketplace en er werd dieper ingegaan op het geheim van de Teamleader-cultuur.

#2 Twee Teamleader-aankondigingen van formaat

CEO Jeroen moest tot het einde van de dag wachten om in zijn keynote niet één, maar twéé opmerkelijke nieuwigheden aan te kondigen.

1.    Teamleader lanceerde een integratiefonds van €1.000.000 dat softwareontwikkelaars kunnen gebruiken om nieuwe integraties met Teamleader te bouwen. De vernieuwde API is bovendien de perfecte basis voor developers om integraties veel sneller en efficiënter te coderen.
  
2.    Gebruikers kregen er een nieuwe app bij op hun smartphone. De nieuwe mobiele Teamleader-app die je gebruikt waar en wanneer je maar wilt, en een pak functioneler én gebruiksvriendelijker dan de vorige.
 

Work Smarter2018

#3 Nieuwe inzichten die stof tot nadenken geven

Aan inspiratie op #WorkSmarter18 was er in ieder geval geen gebrek. En laat dat nu net zijn wat het doel is van Work Smarter: de aanwezigen uit hun comfortzone halen, nieuwe ideeën meegeven en mensen stimuleren om ze in hun onderneming toe te passen... Hier zijn alvast enkele belangrijke inzichten voor jou: 

Quotequotequote

#4 Twee nazinderende sessies: over menselijke robots en een dag van 36 uur

Naast al dat mannenvolk op het hoofdpodium met o.a. Arnoud Raskin, Hassan Al Hilou en Michel Falcon was er ook plaats voor een klepper van een vrouw, Vivianne Bendermacher: tech-trendwatcher, ondernemersvrouw en keynotespreker in één persoon. Deze Nederlandse tech-autoriteit reisde samen met de aanwezigen terug in de tijd en tegelijk flashforward naar de toekomst. Haar belangrijkste gedachte: in het naderende tijdperk van robots - die er verdacht veel als mensen uitzien - en persoonlijke assistenten aangestuurd door Artificiële Intelligentie, denken we nog kritisch na bij al die nieuwe technologie?

inline

Ook Teamleader heeft talent dat een plekje verdiende op het podium. Zo mocht Andreas Creten, hoofd van de product-afdeling, zijn timemanagement-tips delen in “Hoe haal je 36 uur uit een dag?”. Zijn rigoureus toegepaste productiviteitstips zijn iets om jaloers op te zijn. Alvast wat snelle inspiratie:

  • Andreas’ alarmklok gaat iedere dag om 5:30 uur af. Dat betekent niet dat hij slaap niet belangrijk vindt, wel dat hij aanspoort om te onderzoeken hoeveel uur slaap jouw lichaam exact nodig heeft om fysiek en mentaal te recupereren. Bovendien raadt hij aan om dagelijks enkele krachtige powernaps in te lassen en het pluk-de-dag-principe strikt toe te passen door vroeg op te staan. Zo bespaar je dagelijks gemakkelijk 3 uur.
  • Op de werkvloer past Andreas enkele strikte productiviteitsregels toe. Hij laat peer pressure bijvoorbeeld niet aan zijn hart komen: niet-prioritaire vragen van collega’s beantwoordt Andreas niet meteen. Mensen stellen vaak impulsieve vragen en bedenken vaak zelf al een antwoord door de vraag te stellen. Heb je dit ook al ondervonden?
  • Andreas is liefhebber van de klassieke notitiemethode: om focus te bewaren, noteert hij alles met pen en papier. Digitale toestellen zweert hij tijdens het werken volledig af - geen plaats voor een smartphone op zijn bureau.

Een editie van Work Smarter die voorbij is betekent… op naar de volgende! Noteer het alvast in je agenda: op donderdag 16 mei 2019 spreken we opnieuw af in Gent! 
 

CTA

 

Gerelateerd nieuws

Jurgen Ingels

Ondernemerslessen uit de ervaringen van Jürgen Ingels

Jürgen Ingels is ondernemer pur sang: techpionier, durfkapitalist én organisator van SuperNova. Op 16 mei deelt hij met plezier zijn belangrijkste 'lessons learned' met de ondernemerswereld op het jaarlijkse Work Smarter-event van Teamleader.

In de aanloop naar 16 namen wij al even de tijd voor een korte babbel. De belangrijkste inzichten uit dat gesprek lees je hier.

why

Waarom je écht aanwezig wil zijn op Work Smarter 2019

Onder het credo ‘Work like a pro’ brengt Teamleader op Work Smarter leergierige ondernemers samen. Het doel: organisaties naar een hoger niveau tillen.
Met meer dan 17 sprekers, tal van netwerkmomenten en een softwarebeurs voor kmo’s wordt 16 mei 2019 ongetwijfeld een boeiende dag. 

Lees hier waarom je écht aanwezig wil zijn op Work Smarter 2019