Skip to main content
  • Nieuws
  • Dit was 'De Week van het Ondernemerschap'

Dit was 'De Week van het Ondernemerschap'

  • 05/10/2018

Deze week vond de Week van het Ondernemerschap plaats. Iedere dag organiseerde Voka een evenement waarbij ondernemerschap in de kijker werd gezet: Think Customer, Health Community congres, het Festival van het Jong Ondernemerschap en Dag Duurzaam Ondernemen. De week afsluiten, doen we met Voka Open Bedrijvendag. Een kort verslag van deze week lees je hier. 

Verderkijkers - Think Customer 

De week starten deden we met het interessante programma van het event Think Customer. Acht topsprekers brachten een wake-up call en inspiratie, doelgerichte workshops en een plan om concreet aan de slag mee te gaan.

Bekijk hier het fotoverslag.

Think Customer

Health Community Congres

Op dinsdag 2 oktober verzamelden zo'n 325 stakeholders in het Brussels44Center voor het jaarlijks congres van Voka Health Community. Thema van de dag: het zorgondernemerschap van morgen in een nieuw perspectief. Elk van de bouwstenen om tot een werkelijke omslag in de zorg te komen, kwam aan bod: value based financiering, geïntegreerde zorgmodellen, een andere rolverdeling en digitalisering. 

Lees hier het volledige verslag.

Health Community Congres

Jong Voka Festival van het Jong Ondernemerschap

Op woensdag 3 oktober lag het centrum van Jong Ondernemerschap in Wagenoord in Mechelen. Zo'n 400 jonge ondernemers verzamelden op het Festival van het Jong Ondernemerschap voor indrukwekkende ondernemersverhalen. Het hoogtepunt van de avond was keynote Manu Beers, oprichter van Tomorrowland, over zijn authentiek ondernemerschap.

Lees hier het volledige verslag.

Jong Voka Festival

Dag Duurzaam Ondernemen

Vandaag, 5 oktober, worden 112 Vlaamse bedrijven in de spotlights gezet voor het behalen van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Een initiatief van Voka in samenwerking met Liesbeth Homans, Vlaams minister van Sociale Economie, en MVO Vlaanderen. De bedrijven krijgen de erkenning omdat ze vorig jaar bijvoorbeeld hun wagenpark hebben vergroend, hun CO²-uitstoot hebben verminderd of hun omgeving hebben betrokken bij hun bedrijfsvoering. Ook krijgen de deelnemende bedrijven in primeur de Sustatool te zien. Die bestaat uit een methodiek en een online applicatie die grote en kleine bedrijven helpt om je bedrijf duurzaam te maken. De tool is ontwikkeld door Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Vlaanderen. Daarnaast worden nog twee andere tools - door Voka ontwikkeld - vandaag toegelicht: de ‘SDG Roadmap’ en de ‘stakeholdertool’. Het zijn allemaal praktische toepassingen om duurzaam ondernemen te verankeren in de bedrijfsvoering.

Dag Duurzaam Ondernemen

Voka Open Bedrijvendag

Op 7 oktober is het weer zover: Voka Open Bedrijven. Het grote publiek kan dan weer een kijkje achter de schermen nemen bij tal van bedrijven. Kom jij tijdens Voka Open Bedrijvendag een verhaal tegen waar je inspiratie uit haalt? Gebruik #IedereenOndernemer en jouw tweet of Instagrampost verschijnt op www.daaromvoka.be/iedereenondernemer.

Ontdek hier wat er te doen valt in jouw buurt: www.openbedrijvendag.be.

Voka open Bedrijvendag
Gosselin
IMU - vzw - Altez
Welt white paper
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Advertentie Vermant - mei
Proximus
IMU - vzw Remant