Skip to main content
  • Nieuws
  • Dit staat er deze maand in Bedrijvig Limburg/Limburg Bedrijvig...

Dit staat er deze maand in Bedrijvig Limburg/Limburg Bedrijvig...

  • 01/02/2019

Deze maand geven we jullie opnieuw een inkijk in ons uitgebreide Voka-netwerk. We kijken naar bedrijven die de sprong naar Japan maken, de essentiële brexit-aandachtspunten, het nut van growth hacking én we zetten heel wat leden-ondernemingen en ondernemers in de kijker.

BL 02 2019Onze gedelegeerd bestuurder opent Bedrijvig Limburg met een duidelijke oproep voor de politici

“Wij blijven aandringen bij de Vlaamse Regering om de beleidskaders van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen nog deze legislatuur vast te leggen. Mét groeiambities voor Limburg. Enkel zo kunnen langetermijndoelstellingen en investeringen concreet gemaakt worden.”

Daarnaast voegen we zelf de daad bij het woord om groeiambities te creëren. Samen met POM Limburg werken we aan een project om Limburgse bedrijven te sensibiliseren en te ondersteunen in de ontwikkeling van nieuwe concepten en - bedrijfsmodellen voor e-commerce en e-logistics.

Over de grenzen met Luminex en PVS

Bovendien kijken we ook over de grenzen, want onze export is een sterke steunpilaar voor onze economie. Technologische bedrijven als Luminex Lighting Control Equipment en PVS wagen bijvoorbeeld graag de sprong naar Japan.

Deelnemen aan een internationale beurs is zo’n voorbeeld van manieren om nieuwe markten te veroveren. We leggen je in drie stappen uit hoe je er aan begint.  Of groei je liever aan de hand van growth hacking? Ontdek hoe je met een minimaal budget maximaal kan groeien! 

Voor wie actief is of plannen heeft in het Verenigd Koninkrijk sommen we drie belangrijke aandachtspunten aan. Je voorbereiden op het worst case scenario is een must! 

Ondernemers zijn sterren

In Limburg Bedrijvig zetten we onze leden in de kijker. Bewel-CEO Johan Bongaerts mag de spits afbijten in het Schaduwkabinet: “Maatwerkbedrijven? Zij zijn het alternatief voor outsourcing naar het buitenland!”

Veel maatpakken zagen we dan weer tijdens de Nieuwjaarsinvitito. Dat bewijst het uitgebreide fotoverslag

“Ondernemers verdienen ruimte om te ondernemen. Ze zijn onze sterren aan de hemel”,

speechte onze voorzitter Francis Wanten.

Tot slot spraken we ook met starter en printdesigner Marylène Madou, familiebedrijf Bam Bormet en gingen we op speeddate met het Netwerk Route 51. Juist, er zijn ook twee nieuwe netwerken in het leven geroepen: Netwerk bedrijfsleiders multinationals en het Netwerk Voka Culinair

Lees hier het volledige nummer: