Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Dit staat er deze maand in Bedrijvig Limburg/Limburg Bedrijvig...

Dit staat er deze maand in Bedrijvig Limburg/Limburg Bedrijvig...

  • 05/12/2018

Het jaareinde nadert, maar op de valreep bezorgen we je graag nog wat ondernemend leesvoer. Ontdek nu het decembernummer van Bedrijvig Limburg/Limburg Bedrijvig.

BL12

Het magazine opent met de aankondiging van de Nieuwjaarsinvitito. Die vraagt dit jaar ‘Ruime voor ondernemen’. Kom jij ook in je mooiste astronautenpak of -jurk? Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg, wil op zijn beurt de Limburgse ondernemingen terug ‘lanceren’:

"Met de nodige steun, met de juiste politieke accenten kunnen jullie nóg beter doen, kunnen jullie excelleren. Daarvoor zullen we ook nu – in de aanloop naar mei 2019 – blijven pleiten. Het zal samen moeten gebeuren, samen moeten we gaan voor geïntegreerde oplossingen op alle domeinen, gaande van mobiliteit over de arbeidsmarkt tot de gezondheidszorg.”

PK
Paul Kumpen

Thx, Paul!

Daarnaast is er ook aandacht voor de lancering van Wouter De Geest, de nieuwe voorzitter van Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen. Hij volgt Limburger Paul Kumpen op. Hij was ook jarenlang voorzitter van Voka – KvK Limburg. Zijn levensmotto luidt ‘Dromen, durven, doen en doorzetten’. In het interview geeft hij meer toelichting:

“Eigenlijk hoort daar nog een extra werkwoord bij: ‘denken’. Ik geef dat advies vaak mee aan jonge mensen. Je wil iets realiseren, maar in het begin is dat nog embryonaal. Dan moet je durven, maar ook heel goed nadenken. Want het kan altijd verkeerd uitpakken. Je moet je daar  mentaal op voorbereiden. Maar falen is niet erg als je leert uit je fouten: de ervaring van succesvolle ondernemers is vaak gebaseerd op mislukkingen.”

Welkomatvoka
Welkom@Voka

Slimme migratie

De krapte op de arbeidsmarkt is stilaan alomtegenwoordig en alle middelen voor een oplossing zijn nodig. Bedrijvig Limburg kijkt naar slimme migratie als deeloplossing voor de krappe arbeidsmarkt. Migratie is al decennialang een onderdeel van de Belgische bevolkingsgroei. Dan rijst de vraag natuurlijk of deze migratie onze economie ondersteunt.

3x meet and greet

We gaan ook weer internationaal met de nieuwe Internationale Voka Ambassadeurs van verre export. Time to meet and greet!

Meet and greet was ook van toepassing voor Welkom @ voka, het kennismakingsevent van Voka – KvK Limburg.

wearefamily
Ovidias

Nog meer meet and greet kan je ervaren op dinsdag en woensdag 20 en 21 november 2019. Dan lanceert Voka – Kamer van Koophandel Limburg de eerste Bedrijvennetwerkdagen. Hiermee willen ze in Expo Hasselt het ondernemerschap stimuleren. Dominic Schouterden, directeur ondernemersrelaties van Voka – KvK Limburg, vertelt hoe ze dat gaan doen.

iAssist, Ovidias en... funfacts

Tot slot zet Bedrijvig Limburg weer enkele ondernemers in de kijker. De starter in de kijker is dit keer Marion Sterckx van iAssist. Ben je de overvloed aan administratie beu? Dan is zij jouw helpende hand! In de We Are Family-rubriek voert familiebedrijf Ovidias het woord. Al 40 jaar rollen hier heerlijke pralines van de band met verrassende smaken. De vijf funfacts komen dit keer van Sandrina Simenon (In den Echten Rooker), Veroniek Jacobs (Ivizo), Alessio Ottati (VinodiVino) en Sven Pribylla (Circuit Zolder).

Lees hier het volledige magazine