Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Nieuws
 • Direct 10 jaar: “In die tien jaar kennen we nauwelijks verloop”

Direct 10 jaar: “In die tien jaar kennen we nauwelijks verloop”

 • 19/06/2023

Eind 2021 kwam Direct, een managed services IT-specialist uit Ronse, onder de vleugels van de Leuvense cloud-, security- en softwareleverancier EASI. Een win-win voor beide partijen op vlak van kennis, groei en employer branding. Koen Lepez, CEO van Direct: “Wij nemen 100% verantwoordelijkheid voor onze klanten.”

 

foto
CEO Koen Lepez

 

tekening

Tekst Sam De Kegel - foto Luc Nimmegeers

Direct specialiseert zich in het beheer van IT-omgevingen. Koen: “We beheren user-based schaalbare cloudoplossingen, voor een vaste prijs per gebruiker per maand. We willen onze klanten – zowel in manufacturing als in white collar zoals legal – beschermen zodat ze in een stabiele IT-omgeving kunnen groeien. De meeste klanten zijn echte groeibedrijven met tussen de 50 en 500 pc-gebruikers. We nemen graag 100% onze verantwoordelijkheid voor hen. Er zal in de nabije toekomst ook meer en meer eindverantwoordelijkheid gelegd worden bij de IT-integratoren vanuit de Europese regelgeving, we zijn daar perfect op voorbereid.” 

Door de overname breidt EASI (met zo’n 500 medewerkers) zijn cloudaanbod gevoelig uit – vooral wat betreft Microsoft Azure – en zijn expertise op vlak van managed services. Direct blijft voorlopig wel autonoom werken. “Maar het is wel de bedoeling dat we een onderdeel worden van EASI, waarbij wij focus houden op public cloud en managed services, waarbij een klant een groot deel van het proactief beheer aan ons uitbesteedt voor een vaste prijs per gebruiker per maand. EASI en Direct koesteren ook een Europese groeiambitie, maar met een gezonde basis in België.”

Transparantie is heilig

Deze IT-speler gelooft in basiswaarden die het hoog in het vaandel draagt. “We zijn bijzonder transparant als bedrijf. Elke medewerker kent de cijfers die we draaien, wat er goed en niet goed gaat, welke targets wel en niet behaald worden. Vertel geen onwaarheden tegen elkaar of de klanten. Communiceer over je fouten en leer eruit. Wij werven aan op basis van deze core values. Je moet geen boodschappen op de muur hangen. Je moet een bedrijfscultuur, die sowieso niet tastbaar is, beleven.” 

Direct telt nu 34 medewerkers, waarvan een derde vrouwen, en kent nauwelijks ongewenst verloop. “In die tien jaar zijn weinig of geen mensen zelf vertrokken. Kernmedewerkers die we wilden houden, zijn steeds gebleven. Dat is een enorme troef, ook voor onze klanten met wie we een langetermijnrelatie opbouwen. We zouden wel nog graag meer vrouwelijke technische profielen aantrekken, maar hun vertegenwoordiging op de technische arbeidsmarkt ligt aanzienlijk lager.”

We zijn bijzonder transparant. Vertel nooit onwaarheden tegen elkaar of de klant.”

CEO Koen Lepez

Groeien in drievoud

“Onze mensen staan centraal in alles wat we doen. We werken met een groeimatrix. Wie bij ons begint, weet waar hij naartoe kan groeien en hoe hij zijn doelen kan bereiken. We spreken ook proactief over het loonpakket. Als je dit onderwerp vermijdt, geef je je medewerkers geen goed gevoel. We willen dat onze collega’s groeien als individu. Dat zorgt ervoor dat het bedrijf groeit en daardoor groeien ook de klanten. Zo is de cirkel rond. Groei staat centraal in alles wat we doen. Als mensen kunnen doorgroeien, nemen ze meer verantwoordelijkheid en krijgen ze vleugels. Je goed voelen op je job is zo cruciaal, want je bent veel meer op je werk dan thuis en dan voel je je thuis ook gewoon beter.”

“Daarom is onze keuze gevallen op EASI als overnemer”, besluit Koen Lepez. “Onze kernwaarden zijn quasi identiek. Ook zij zetten heel sterk in op bedrijfscultuur en werden al negen keer op rij verkozen tot Best Workplace in België. Dat is bij een succesvolle integratie het belangrijkste ingrediënt: een gelijkaardige cultuur."

Direct BV 

Managed Security & Services Partner • Oscar Delghuststraat 60, B-9600 Ronse • BTW: BE 0524.911.738 • www.direct.eu 
Direct maakt deel uit van EASI, cloud-, security- en softwareleverancier

 

 

logo          

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2023: 

 • 10 jaar: Advocura, Direct, mo-vis, Piet Andries, Wavemakers
 • 15 jaar: Effectis
 • 20 jaar: Coor, Mederi, WITTENSTEIN
 • 25 jaar: Soundfield
 • 30 jaar: AAROVA, Sumitomo Bakelite Europe (Ghent)
 • 40 jaar:  PVG Liquids, Transuniverse Forwarding, Van Tornhaut
 • 50 jaar:  Bostoen
 • 55 jaar: Van Damme Team
 • 60 jaar: VTB - Van Rijsselberhge Beton (te lezen in ons decembernummer)
 • 75 jaar: Welders
 • 100 jaar: CIAC, TotalEnergies

Ontdek ze allemaal via deze link

Viert jouw bedrijf in 2024 een jubileum? Laat het ons weten!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Artikel uit publicatie