Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Dieter Soens, de mens achter de ondernemer

Dieter Soens, de mens achter de ondernemer

  • 10/03/2022

Wie zijn nu de ondernemers die bij Voka Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we ze naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, alleen dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig 4. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Dieter Soens in de kijker, Managing Director bij Ijsfabriek Strombeek.

1. Wat is de belangrijkste eigenschap van een goede manager? 

“Volgens mij is een goede manager iemand die een allrounder is. Hij moet in staat zijn om zich in alle situaties in te leven en zijn inzichten in deze situaties ook heel duidelijk over te brengen naar de mensen die hij onder zich heeft.”

2. Wat vind je het allerleukste aan je job? 

“De vele facetten die mijn job heeft. Dit komt doordat we met ons bedrijf in een hele brede waaier van het economisch weefsel actief zijn. We leveren gassen en diensten aan klanten in sectoren als chemie, farma, voeding, ziekenhuizen of de maakindustrie…  De afwisseling tussen de materie waarmee je in mijn functie in contact komt is ook wel heel boeiend. Bovendien is het een voorrecht om dat allemaal te kunnen doen in het familiebedrijf.”

Dieter Soens

De harde lockdown en de schoolsluitingen zullen ons nog generaties achtervolgen, dus iets ‘behouden’ uit die periode hoeft absoluut niet voor mij.

Dieter Soens

3. Welke activiteiten helpen je om je hoofd leeg te maken? 

“Regelmatig wat sporten, dat probeer ik elke week toch 1 à 2 te doen. Ik wissel af tussen lopen, zwemmen en fietsen. Verder ben ik al enkele jaren aan het sleutelen aan een oldtimer, iets waar ook best wat uurtjes vrije tijd in kruipen. En om het hoofd echt helemaal leeg te krijgen, verkies ik een weekendje aan de zee met het gezin, weg van de zorgen die een bedrijf toch ook helaas in het weekend soms met zich kunnen meebrengen.”

4. Wat wil je ‘behouden’ uit de corona-lockdown-tijd? 

“Absoluut niets. De harde lockdown en de schoolsluitingen zullen ons nog generaties achtervolgen, dus voor mij hoeft daar zeker geen replay van te komen. Flexibiliteit in thuiswerk zal sowieso voor de meeste bedrijven iets worden waar we ons op moeten en kunnen organiseren, maar ook daar denk ik dat mensen sociale wezens zijn en dat fysiek op kantoor aanwezig zijn voor veel mensen toch nog steeds de voorkeur geniet.”

5. Welk creatief talent zou je graag onder de knie hebben? 

“Ik heb wel veel bewondering voor mensen met een muzikaal talent. Verder dan wat basis piano vaardigheden kom ik niet, spijtig genoeg.”

Proximus

Artikel uit publicatie