Skip to main content
  • Nieuws
  • Dieter Lembrechts wordt nieuwe voorzitter van Jong Voka West-Vlaanderen

Dieter Lembrechts wordt nieuwe voorzitter van Jong Voka West-Vlaanderen

  • 16/05/2018

Jong Voka West-Vlaanderen, het netwerk van meer dan 1.800 jonge ondernemers en high potentials, heeft een nieuwe voorzitter. Dieter Lembrechts, zaakvoerder van DL Medical, volgt Alexander Vanlerberghe, zaakvoerder van Aqualex op.

Durf de sprong te wagen

In 2011 richtte Dieter Lembrechts samen met zijn schoonvader DL Medical op, een West-Vlaamse kmo die hoofdzakelijk gespecialiseerd is in het verdelen en herstellen van chirurgische en endoscopische devices. Naast zaakvoerder van DL Medical is Lembrechts ook bestuurder van Nestor, een uitzendkantoor voor vijftigplussers, en van het nannybureau Martha.

“Bezint eer ge begint, maar wacht dan ook weer niet te lang. Durf de sprong te wagen!” Met deze goede raad begint Dieter Lembrechts aan elk nieuw ondernemersavontuur. Zo heeft de West-Vlaamse ondernemer ook met Jong Voka heel wat plannen. “De opkomst en evaluatiescores van de voorbije events tonen aan dat de huidige koers de juiste is. Ik wil dan ook verder uitbouwen wat er de voorbije jaren reeds verwezenlijkt werd. Daarnaast wil ik met Jong Voka ondersteuning bieden aan het team van Voka West-Vlaanderen om het jong ondernemerschap in de regio gunstig en b(l)oeiender te maken. Last but not least wil ik werken aan een partnernetwerk dat voor alle partijen tal van voordelen kan bieden.”

Alexander Vanlerberghe geeft fakkel door

Met de verkiezing van Dieter Lembrechts zet Alexander Vanlerberghe een punt achter zijn voorzitterschap. “Als ik terugblik op de voorbije twee jaar dan ben ik trots op wat we verwezenlijkt hebben. Zo waren onze activiteiten ruimschoots volgeboekt en werd ons bestuur vernieuwd. In het algemeen hebben we een enorme professionaliseringsslag gemaakt waardoor de werking meer gestructureerd verloopt en de afstand tussen Jong Voka en de ‘moederorganisatie’ Voka kleiner werd”, aldus Vanlerberghe. “Daarmee wordt ook het pad geëffend voor Dieter die het ongetwijfeld goed zal doen. Ik geef met veel vertrouwen de fakkel door.”

Over Jong Voka West-Vlaanderen

Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen is blij met de benoeming van Dieter Lembrechts tot voorzitter van Jong Voka West-Vlaaneren. “Dieter is het toonbeeld van de jonge ondernemers en high potentials die we binnen Jong Voka willen verenigen. Met Jong Voka West-Vlaanderen bieden we een dynamisch netwerk om ervaring uit te wisselen, open discussies te voeren en contacten te leggen die helpen in de uitbouw van hun persoonlijk ondernemersnetwerk. We stimuleren professionele, economische en persoonlijke groei aan de hand van netwerkmomenten, inspirerende lezingen, bedrijfsbezoeken, debatten en andere activiteiten. Ondernemers laten groeien, daar werkt Jong Voka gedreven aan mee. Jong Voka is dan ook de katalysator voor jong ondernemerschap”, aldus nog Bert Mons.

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag