Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • DiBO mengt zich in race om Prijs Ondernemer 2020

DiBO mengt zich in race om Prijs Ondernemer 2020

  • 18/06/2020

DiBO uit Arendonk is de zesde naam die Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen onthult voor de Prijs Ondernemen 2020. De producent van onder andere vloer- en hogedrukreinigers heeft al één prijs binnen: de award van Voka Lokaal Kempen Oost. Op 17 september doen ze mee in de finale van de Prijs Ondernemen 2020.

DiBO2

“Héél trots zijn we. Met het winnen van de award én met de finaleplaats voor de Prijs Ondernemen”, zeggen Arno en Pierre van den Borne van DiBO. “We zijn al meer dan 40 jaar een familiebedrijf. We zijn uitgegroeid tot de specialist in het ontwikkelen en produceren van kwalitatieve, hoogstaande hogedrukreinigers. Eén van onze sterktes is dat we innovatief zijn. En dat we duurzame machines bouwen. We hebben een zogenaamde green border ontwikkeld: onze C0²-uitstoot hebben we verminderd met 50 procent. Bovenop een brandstofbesparing van 18 procent.”

Voor de jury van Voka Lokaal Kempen Oost heeft die ‘groene’ aanpak sterk meegespeeld om dit jaar de award voor de regio aan DiBO toe te kennen. “Maar ook hun HR- en salesbeleid is vernieuwend. En ze kijken ook verder dan de regio. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe afzetmarkten in het buitenland”, zegt Sam Daems, voorzitter van Voka Lokaal Kempen Oost.

DiBO heeft ook vestigingen in Nederland en Duitsland. De naam DiBO vloeit voort uit het samenvoegen van Dima en Borne. Wat later heeft die lettercombinatie een andere invulling gekregen. 
D = duurzaam, I = innovatief, B= betrouwbaar, O = onderhoudsvriendelijk.

Wil je zien hoe Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen Pierre en Arno van den Borne kon verrassen? Kijk dan op: https://www.facebook.com/pg/VokamechelenKempen/posts/

Sinds 2 juni maakt Voka via de social media-kanalen en de eigen website elke dinsdag en donderdag een Voka Lokaal-winnaar bekend. En dat de hele maand juni. Vanaf 1 juli 2020 kan iedereen dan zijn stem uitbrengen op: https://www.voka.be/prijs-ondernemen

Op die manier kan iedereen het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 17 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2020 wordt.

Zes van de negen winnaars zijn nu al bekend:

2 juni: PFL
4 juni: BelOrta
9 juni: Emergo Group
11 juni: Narviflex
16 juni: Vosschemie Benelux
18 juni: DiBO