Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • DHL Express opent nieuwe cityhub op Blue Gate

DHL Express opent nieuwe cityhub op Blue Gate

  • 10/03/2021

Op bedrijventerrein Blue Gate in Antwerpen heeft DHL Express een cityhub geopend. Het nieuwe distributiecentrum zet volop in op emissieloze pakjesleveringen, met cargofietsen en elektrische bestelwagens.

Het 12.000 vierkante meter grote distributiecentrum vervangt het oude centrum op de Noorderlaan in Antwerpen. Als het grootste van de negen DHL-distributiecentra in België, zal het gemiddeld tot 50.000 pakjes per week verwerken. De sorteermachine kan op dit moment 6.000 pakjes per uur aan. Die capaciteit kan op termijn nog opgetrokken worden tot 10.000 pakjes per uur. Op dit moment werken er een 70-tal mensen, op volle kracht zal de hub 125 medewerkers tellen.
‘Deze cityhub brengt ons een grote stap dichter bij onze missie om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn’, stelt managing director Danny Van Himste van DHL Express Belux. Op dit moment wordt het Antwerpse stadscentrum al volledig CO2-neutraal beleverd. Tegen 2030 wil DHL Express vanuit het nieuwe centrum nog uitsluitend emissieloos werken, dus ook in de randgemeenten van Antwerpen. Dat zal gebeuren met 90 elektrische bestelwagens.

www.dhlexpress.be

 

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

imu - vzw - Uzbrussel
AW_Welt_6stappenplan
Proximus