Skip to main content
  • Nieuws
  • “Deze regering speelt met onze toekomst”

“Deze regering speelt met onze toekomst”

  • 13/04/2017

In een interview met Het Nieuwsblad haalt Hans Maertens uit naar het gekibbel in de federale regering. Hij roept de regering op om de meningsverschillen aan de kant te zetten en te focussen op broodnodige hervormingen.

Regering, doe je werk en stop met elkaar vliegen af te vangen. De werkgevers kunnen het geruzie en gestook binnen de federale regering niet meer aanzien en trekken aan de alarmbel. Premier Charles Michel en co. moeten zich dringend herpakken, of de economische relance komt in gevaar, klinkt het. “Dit is spelen met onze toekomst”, zegt VOKA-topman Hans Maertens.

Artikel Het Nieuwsblad
Lees hier het volledige artikel

"Deze regering heeft de eerste twee jaar goede dingen gedaan, zoals de indexsprong en de tax shift. Maar nu zie ik gewoon veel te weinig. Dit is een regering van langlopende zaken. Dat ze zo aarzelt met maatregelen, is godgeklaagd”, zegt gedelegeerd bestuurder Hans Maertens. Het is volgens hem nochtans hét moment om te hervormen en knopen door te hakken. De economie trekt aan, de rente staat laag, de euro en de grondstoffen zijn goedkoop. “Bedrijven, hun werknemers én de welvaart zouden de winnaars moeten zijn, maar alles wordt op het spel gezet door gekibbel en geruzie. Alsof ze in de koers op 60 km van de aankomst zit, maar alleen maar discussieert over wie vooral niet mag winnen. Dit is spelen met onze toekomst. Het land moet worden bestuurd, maar de regering schiet daarin vandaag tekort”, dixit Maertens.

Lees hier het volledige artikel

Voor meer informatie:

Tom Demeyer
Woordvoerder Voka
tom.demeyer@voka.be 

Contactpersoon

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez