Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Deze 4 nieuwe topbestuurders gaan Voka vzw versterken

Deze 4 nieuwe topbestuurders gaan Voka vzw versterken

  • 23/03/2023

De Raad van Bestuur van Voka vzw heeft op maandag 20 maart 2023 4 nieuwe leden benoemd voor het Bestuurscomité van Voka vzw, en dit voor een periode van drie jaar. De benoeming gebeurde op voordracht van Voka-voorzitter Rudy Provoost. 

De nieuwe leden zijn Stijn Bijnens (Cegeka), Rika Coppens (House of HR), Jan Remeysen (BASF Antwerpen) en Dominique Valcke (Stadsbader Group).

De Raad van Bestuur van Voka vzw vaardigt onder zijn leden 13 bestuurders af die samen met de voorzitter het Bestuurscomité vormen van de ondernemersorganisatie. Het Bestuurscomité bestaat uit de 6 voorzitters van de regionale Voka-Kamers van Koophandel en de voorzitter van Jong Voka, aangevuld met 6 bestuurders die de voorzitter voordraagt aan de Raad van Bestuur omwille van hun specifieke expertise en hun strategische en bestuurlijke competenties.

De vernieuwde samenstelling van het Bestuurscomité komt er 4 maanden na de aanstelling van Rudy Provoost als voorzitter van Voka.

“Ik ben ervan overtuigd dat we met het vernieuwde Bestuurscomité alle slagkracht in huis hebben om Voka vzw de komende drie jaar richting te geven in de belangrijke maatschappelijke, economische en politieke debatten. Met Stijn Bijnens, Rika Coppens, Jan Remeysen en Dominique Valcke versterken we onze expertise op strategische domeinen die in de economische transitie een cruciale rol zullen spelen. We willen met de Vlaamse ondernemingen impact creëren en een wezenlijke bijdrage leveren aan de welvaart van alle Vlamingen. Ik wil ook uitdrukkelijk Ronnie Leten en Charles Beauduin bedanken, de uittredende leden van het Bestuurscomité, die de voorbije jaren Voka versterkt hebben onder het motto Samen ondernemen, samen groeien”, zegt Rudy Provoost, voorzitter van Voka vzw.

Deze ondernemers zetelen in het Bestuurscomité van Voka vzw:

- Stijn Bijnens (CEO Cegeka)

- Rika Coppens (CEO House of HR)

- Philippe De Veyt (CEO Lecot en voorzitter Voka-Kamer van Koophandel West-Vlaanderen)

- Gert Bervoets (CEO H.Essers)

- Jo De Backer (CEO Niko Group en voorzitter Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland). Jo De Backer wordt vanaf 18 april vervangen door Andreas Pfeffer (CEO Recrewtment) die voorzitter wordt van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

- Jan Remeysen (CEO BASF Antwerpen)

- Benedicte Soenen (Sales Director Soenen Golfkarton en voorzitter Jong Voka)

- Johan Thijs (CEO KBC Group)

- Dominique Valcke (CEO Stadsbader Group)

- Daniëlle Vanwesenbeeck (CEO Mastermail en voorzitter Voka-Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant)

- Ronny Van Broekhoven (Country Manager Belgium AGC Glass Europe en voorzitter Voka-Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen)

- Karin Van De Velde (CEO Medpoint en voorzitter Voka-Kamer van Koophandel Limburg)

- Jef Wittouck (Managing Director Christeyns en voorzitter Voka-Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen)

De voordracht en de benoemingen worden nu verder geformaliseerd. De leden van het vernieuwde Bestuurscomité die nog geen bestuurder zijn bij Voka vzw, treden ook toe tot de Raad van Bestuur. Het gaat om Jan Remeysen, Dominique Valcke en Rika Coppens.
 

Proximus
imu - vzw - Uzbrussel
imu - vzw - Altez
AW_Welt_6stappenplan