Skip to main content

‘Deuredoen!’

  • 25/06/2018

Met 540 was u op het eindexamen 2018 van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. Ik bedoel natuurlijk onze jaarvergadering annex Tuinfeest van 14 juni. Want zo voelt het toch telkens weer een beetje aan, zo’n algemene statutaire vergadering. Steeds opnieuw is het een moment om samen met u terug te blikken op de acties en realisaties van het voorbije werkjaar, maar het is vooral ook een moment om vooruit te kijken naar de uitdagingen en ambities die voor ons liggen. Het geeft ons als team de kans om duidelijk te maken waarom u terecht kiest voor Voka West-Vlaanderen als belangenbehartiger en grootste ondernemersorganisatie in West-Vlaanderen. En daar zijn we u zeer dankbaar voor.

Wie er niet bij kon zijn, die had pech. Grapje. Verderop in deze Ondernemers vindt u natuurlijk enkele sfeerbeelden. En halleluja, de traditionele saaie powerpointpresentatie met het activiteitenoverzicht werd vervangen door een videomontage. Die en de aftermovie komen heel snel uw richting uit. Zo kunt u nog even nagenieten of vaststellen dat u er volgend jaar echt wel weer bij moet zijn.

En wat vliegt de tijd. 14 maanden al ondertussen schrijven we met ons team van 50 gedreven medewerkers het nieuwe verhaal van Voka West-Vlaanderen onder het motto “Samen Groeien 2025”. Een nieuwe strategie. Een nieuwe organisatiestructuur. En o ja, een lat die hoog ligt. Net zoals bij u. Maar bovenal ook een heldere ambitie. West-Vlaanderen moet de regio worden met de hoogste graad van ondernemerschap in West-Europa. En u als ondernemer moet een groeipad op maat aangereikt krijgen in functie van de levensfase en het ambitieniveau van uw onderneming.

Bert MonsTwee strategische doelstellingen staan daarbij voorop:

Voka West-Vlaanderen is het top of mind aanspreekpunt voor (politieke) opinie- en beleidsmakers rond thema’s die het weefsel in de regio beïnvloeden. De gemeente- en provincieraadsverkiezingen in oktober 2018 en de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen in mei 2019 staan voor de deur. Onze medewerkers stellen alles in het werk om in de komende coalitieakkoorden de fundamenten te leggen voor ondernemende, innovatieve en duurzame besturen die focussen op hun kerntaken en een langetermijnvisie nastreven. Belangrijkste aandachtspunten blijven: de krapte op de arbeidsmarkt, mobiliteit en infrastructuur en natuurlijk de ruimte om te blijven ondernemen.

Voka West-Vlaanderen is dé kennispartner en dienstverlener voor ondernemingen. Een vraag over ondernemen, een reglementering, een moeilijke managementbeslissing? Stop met googelen: heb de reflex en vraag het aan Voka. Een dedicated team staat in voor kwalitatief eerstelijnsadvies en een aanbod op maat.

Want u heeft de ambitie om te groeien, als onderneming én als ondernemer. En elk groeiverhaal is uniek. In welke levensfase uw onderneming ook zit, wat uw ambitie ook is. Samen met 3.200 andere ondernemingen heeft u als lid van Voka West-Vlaanderen alvast toegang tot de invloed, de kennis en het netwerk van de grootste ondernemersorganisatie van Vlaanderen.

Bij deze laatste editie van Ondernemers voor de zomervakantie vindt u onze najaarsbrochure 2018. Ik nodig u graag uit om ze even rustig te doorbladeren. We hebben er onze expertise en ons aanbod gebundeld rond alle managementdomeinen die er voor u en uw medewerkers toe doen. En dit in functie van de levensfase van uw bedrijf: van startende onderneming over groeibedrijf tot wanneer u een overname overweegt of de opvolging wil voorbereiden. We streven ernaar om telkens de brug te slaan naar uw dagelijkse praktijk. De nieuwste technieken en inzichten komen uitgebreid aan bod.

U merkt het: Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen laat u niet los. We zijn er voor u. Meer dan ooit. Zodat u met kennis van zaken beslissingen kunt nemen in het belang van uw onderneming.

‘Deuredoen’: dat is uw leitmotiv. En reken maar dat het ook het onze is! Beste ondernemers, beste ondernemende medewerkers in onze 3.200 bedrijven: namens het team van Voka West-Vlaanderen wens ik u een buitengewoon ontspannende en verkwikkende vakantie toe. Tank voldoende inspiratie en energie zodat we er na de zomer samen opnieuw stevig kunnen invliegen. Geniet ervan!

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag