Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Deufol verpakt en exporteert speciale pakketten over de hele wereld

Deufol verpakt en exporteert speciale pakketten over de hele wereld

  • 03/05/2021

Het zijn geen alledaagse situaties, maar wanneer je een volledige productielijn naar het buitenland wil verhui- zen, een buitenproportionele machine moet verschepen of een kostbaar kunstwerk wil opsturen, dan is Deufol uit Lier de partner waarnaar je op zoek bent. “We zijn in de eerste plaats een specialist in transport- en export- verpakkingen voor (industriële) goederen”, zegt Ralph Mertens, Marketing & Business Development Manager bij Deufol Belgium. “Maar we gaan inderdaad – op het gebied van verpakking en logistiek – geen enkele uitda- ging uit de weg.”

Deufol in Lier, het voormalige Allpack, maakt sinds 2017 deel uit van de van oorsprong Duitse groep Deufol. “Zowel Allpack als Deufol zijn opgericht in 1979”, vertelt Mertens. “De Deufol-groep is een internationale speler met wereldwijd meer dan negentig vestigingen in twaalf landen. De groep staat het sterkst in Europa (80% van de activiteiten) en de vestigingen zijn meestal gelegen in industriegebieden of op cargoknooppunten, zoals zeehavens, luchthavens en multimodale hubs. Deufol ontwerpt en produceert verpakkingen op maat voor (industriële) goederen. Daarnaast verzorgen we ook de logistiek van die goederen. Van ontvangst, stockage en bewerken over verpakking en omverpakking tot distributie, export en verscheping. Wij verpakken, stockeren en transporteren goederen en producten in alle mogelijke maten. Groot, klein, zwaar, hoogtech­ nologisch, breekbaar, gevaarlijk, indus­ trieel, infrastructuur of medisch . Maar ook kunst, antiek of zelfs dieren. Deufol zorgt altijd voor de juiste verpakking en logistiek. De rode draad is dat het gaat om verpakkingen die je niet standaard op de markt kan vinden."

Hele productielijnen verhuizen, of unieke stukken zoals kunst, old timers, of dieren... het kan allemaal. Het grootste en zwaarste pakket dat we ooit verstuurden was een gasturbine van maar liefst 250.000 kg."

GASTURBINE VAN 250.000 KG

"Onze klanten zijn vooral B2B-bedrijven en we focussen op een langetermijnrelatie", vervolgt Mertens. "Vaak met multinationals of grotere bedrijven die constante stromen van producten met een uitdagende verpakking hebben. Onze ingenieurs ontwerpen de best mogelijke verpakking, waarvan we dan
- wanneer  deze  verpakking  helemaal op punt staat - de serieproductie organiseren. Op die manier creëren we een maatoplossing voor onze klant, die toch betaalbaar blijft. Indien mogelijk werken we oplossingen uit die herbruikbaar zijn . We maken gebruik van stalen structuren, duurzame materialen en creatieve verpakkingsoplossingen. Dat verpakken doen we dan in één van  onze sites, bij de klant in het bedrijf of met een mobiel verpakkingsteam op de kaai in de haven of op de luchthaven." Maar ook kmo's en soms zelfs particulieren maken ge­ bruik van de diensten van Deufol. "Dat gaat dan meestal om op zichzelf staande opdrachten", verduidelijkt Mertens. "Bijvoorbeeld industriële verhuizingen van productielijnen of machines, het verpakken en vervoeren van unieke stukken zoals kunst, antiek, vintage meubelen of old timers. Het grootste  en  zwaarste pakket dat we ooit verstuurden was een gasturbine van maar liefst 250.000 kg. We bouwden daar een verstevigde houten kist voor die bijna 17 meter lang, meer dan acht meter hoog en zeven meter breed was. We krijgen soms zelfs de vraag voor het veilig transporteren van (grotere) dieren. In deze gevallen is de oplossing altijd maatwerk en zeer spe­ cifiek. Heel vaak moet bij dit soort van transporten bijvoorbeeld de temperetuur constant blijven of de vochtigheidsgraad perfect onder controle zijn. Wat maakt dat we  ervoor  moeten  zorgen dat deze pakketten perfect te monitoren zijn ."

OPTIMALE SERVICE

De Deufol-vestiging in Lier is goed voor een jaarlijkse omzet van 8 miljoen euro en stelt bijna zestig medewerkers te werk. In de nieuwe  gebouwen  in  Lier is ook het beslissingscentrum voor de groep voor de Benelux en Frankrijk gevestigd. "In Benelux en Frankrijk zijn we verantwoordelijk voor een omzet van ongeveer 40 miljoen euro en werken we met bijna 350 mensen", vertelt Mertens. "Wereldwijd tellen we 2.500 werknemers en draaien we een omzet van 300 miljoen euro . Binnen Deufol ligt de focus op het permanent verbeteren van onze verpakkingen en onze supply chain activiteiten en dat allemaal met de bedoeling onze klanten optimaal te servicen en zoveel mogelijk te ontzorgen . Om dit te kunnen doen, hebben we goede mensen nodig. We besteden daarom bijzonder veel aandacht aan rekrutering en per­ manente opleidingen. Het is belangrijk dat goede mensen  binnen  ons bedrijf aan de slag blijven en kunnen doorgroeien. En dat ze gezond blijven ook, daarom besteden we extra aandacht aan ergonomie en veiligheid bij al onze processen. Naast onze mensen, is ook onze wereld belangr ijk. Het is de enige die we heb­ ben, dus we moeten altijd handelen met duurzaamheid in het achterhoofd. We zullen er dus altijd naar streven om onze emissies zoveel mogelijk te beperken, om het gebruik van grondstoffen te op­ timaliseren en waar mogelijk kiezen we steeds voor duurzame logistiek."

Contactpersoon

Kristel Goffin

Communicatiemanager

Proximus
imu - vzw - salesforce
Advertentie VanRoey- nov
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel

Artikel uit publicatie