Skip to main content
  • Nieuws
  • Designregio Kortrijk inspireert Voka West-Vlaanderen

Designregio Kortrijk inspireert Voka West-Vlaanderen

  • 06/11/2017

Designregio Kortrijk, een partnership van 5 organisaties waaronder Voka West-Vlaanderen, nam in mei van dit jaar (noodgedwongen en tijdelijk) zijn intrek in de kantoren van Voka West-Vlaanderen. Wat aanvankelijk een louter logistieke en praktische oplossing leek, groeide uit tot een flinke portie wederzijdse inspiratie en kruisbestuiving.

Designregio KortrijkDesignregio Kortrijk (DRK) ontstond in 2005 als een samenwerkingsverband van een aantal lokale Zuid-West-Vlaamse organisaties met als doel goed ontwerp en innovatie in de regio te stimuleren. Meer dan 10 jaar later is DRK een actief netwerk van bedrijven, ontwerpers, onderwijs en publieke spelers. Samen met haar partners is DRK initiatiefnemer van een aantal toonaangevende creatieve projecten. Eén daarvan is Week van het Ontwerpen, een jaarlijks terugkerend event in oktober waar via expo’s, workshops en events creativiteit en innovatie in al zijn facetten wordt belicht.

Sinds Designregio Kortrijk zijn vaste stek heeft in het Voka-gebouw, is de samenwerking intenser dan ooit. Steeds meer Voka-collega’s worden betrokken bij de initiatieven van Designregio Kortrijk en pikken een deel mee van de creatieve Designregio-vibe.

Op woensdag 18 oktober vormde Week van het Ontwerpen het zinderende decor voor het Voka innovatie community event Verderkijkers. Op donderdag 19 oktober nam DRK een delegatie Voka-collega’s mee designx50op sleeptouw doorheen de exposities van Week van het Ontwerpen. Het spreekt vanzelf dat bijzondere aandacht ging naar de expo DesignX50, een bundeling van 50 nieuwe regionale producten, geselecteerd omwille van hun innovatieve techniek, nieuwe denkwijze en/of gedurfd design: voor de Voka-collega’s een unieke kans om de innoverende en creatieve kracht van zoveel Voka-leden samen te zien.

Terwijl de aanwezigheid van Designregio Kortrijk door de medewerkers van Voka wordt ervaren als een blik-verruimende en creatieve boost, is ook Designregio Kortrijk bijzonder opgetogen met de win die de residentie bij Voka oplevert. Dankzij Voka heeft Designregio vandaag een nog directere lijn met één van haar belangrijkste doelgroepen: de bedrijfswereld.

IMU - VZW - multibureau
IMU - vzw - salesforce
IMU - vzw - Salesforce
IMU - vzw - Bebat
IMU - vzw - Bank van Breda
AW_Digitalisering
Van Roey - September
Proximus
Advertentie Festival van Vlaanderen
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU - vzw - Altez
AW_Welt_6stappenplan