Skip to main content
  • Nieuws
  • Designing a healthy future - Koen Kas

Designing a healthy future - Koen Kas

  • 12/09/2017

Ons systeem van ziektezorg zal er morgen heel anders uit te zien dankzij verschillende vormen van ondernemerschap. Koen reikt met behulp van business en design ideeën de nodige tools aan om te evolueren van een systeem dat ons probeert te genezen naar één dat ons gezond houdt. ‘Delight thinking’ laat elke start-up, scale-up of grote organisatie toe een fundamentele impact te maken in ons gezondheidszorgsysteem van morgen. En stel je voor dat we onze gezondheid op termijn zelf ten gelde kunnen maken!

Over Koen Kas

Koen KasKoen Kas is een visionair op vlak van gezondheidszorg. Als professor aan de Universiteit van Gent doceert hij Moleculaire Oncologie en treedt hij op als voorzitter van het wetenschappelijk comité van de Europese Kanker Preventie Organisatie. Koen is eveneens CEO van InBioVertisas en HealthSkouts én partner van Healthstartup, een sociaal netwerk van nieuwe bedrijven in de gezondheidszorg. Daarnaast zetelt hij in talrijke adviesraden en is hij actief betrokken bij de oprichting van nieuwe digital health startups. Eerder betrok hij 15 jaar lang managementposities bij (of stond hij aan de wieg van) 4 leading biotech bedrijven: Tibotec, Galapagos, Pronota en Thrombogenics / Oncurious.

Recent publiceerde Koen zijn visie op de toekomst van de geneeskunde in het boek ‘Nooit meer ziek’.  Momenteel werkt hij aan een nieuw boek over creativiteit en ‘delight’. Daarnaast werkt hij een innovatieshow uit met fashiontech queen Jasna Rok.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
IMU - VZW - multibureau
AW_Digitalisering
IMU - vzw - Salesforce
IMU - vzw - Bebat
IMU - vzw - Remant
Proximus
imu - vzw - Altez