Skip to main content
  • Home
  • Nieuws
  • Dertien opleidingen om je door deze coronacrisis te gidsen
  • 29/05/2020

Dertien opleidingen om je door deze coronacrisis te gidsen

Deze zomer is dé uitgelezen kans om jouw kennis bij te spijkeren. Daarom organiseert de ZomerAcademie opleidingen die jou na de vakantie vooruit helpen. Om je door deze coronacrisis te loodsen, hebben we dertien opleidingen uit het ZomerAcademie-aanbod geselecteerd die jouw onderneming helpen overleven.

De ZomerAcademie biedt opleidingen aan voor medewerkers én leidinggevenden. Deze kunnen online worden georganiseerd of gaan in onze kantoren door mét aandacht voor de nodige preventiemaatregelen. Ook tijdens de zomermaanden is het mogelijk om gebruik te maken van de KMO-portefeuille om zo jouw korting te claimen.

Corona-angst in jouw team: zo ga je er (als leidinggevende) positief mee om (online)

In deze online class op 8 juni leggen we uit welke psychologische processen er aan de basis liggen van het gedrag van medewerkers en vooral hoe je daar als leidinggevende op kan inspelen. Zo kan je de corona-angst op de werkvloer omzetten in een opportuniteit: een kans tot groei en verbinding.

Meer info en inschrijven

Businessplanning voor eigenaars-ondernemers in economisch moeilijke tijden (online)

Tijdens de coronacrisis worden businessplannen herbekeken en in sommige gevallen wordt er zelfs op zoek gegaan naar nieuwe opportuniteiten. Tijdens deze online class op 9 juni 2020 geven we je do’s en don'ts mee bij het opstellen van een business plan en we leren je wat je kan doen om te overleven in COVID-crisistijd.

Meer info en inschrijven

Reboard je medewerkers

De corona crisis is nog niet gedaan en het komt alsmaar meer in de pers: een te verwachten golf van burn-outs. Mensen die onder stress hebben gestaan (en staan). Na meer dan acht weken onzekerheid de draad terug oppikken? Hoe doe je dit met je medewerkers? Je leert alles over het belang van een goede reboarding tijdens deze online class op 16 juni.

Meer info en inschrijven

Crisiscommunicatie (online)

Een productiefout, een fataal arbeidsongeval, onrust onder je personeel en de plotse coronacrisis… Geen enkel bedrijf is immuun voor een crisissituatie. In deze online class op 17 juni leer je om de controle te houden over elke onverwachte situatie!

Meer info en inschrijven

Slechtnieuwsgesprekken

Je moet een medewerker vertellen dat hij zijn werk niet goed doet of een ontevreden klant meedelen dat je niets voor hem kunt doen. Hoe pak je zoiets aan? Leer slecht nieuws brengen op een correcte en menselijke manier tijdens de workshop 'Slechtnieuwsgesprekken' op 23 juni 2020.

Meer info en inschrijven

Klantgericht e-mailen (online)

Virtuele communicatie en social distancing: hoe maken we dus onze e-mails zo effectief en klantgericht mogelijk? Wat zijn de hindernissen en hoe nemen we ze op “olympische wijze”? Ontdek het allemaal tijdens deze online class op 25 juni 2020!

Meer info en inschrijven

Digitaal leiderschap in tijden van economische druk (online)

Leiden in crisistijden en lockdown stellen nog hogere eisen aan o.a. communicatie, inspirationeel vermogen, empathie. Tijdens deze online class op 02 juli 2020 leren we je hoe je een ingrijpende verandering kan leiden wanneer iedereen thuis werkt.

Meer info en inschrijven

De sociale en emotionele vaardigheden van een krachtige leider in het post-Coronatijdperk

De uitdagingen waar je als (bedrijfs)leider voor staat, zijn door de Corona-crisis enkel toegenomen. Meer dan voordien hebben medewerkers nood aan leiders die over de sociale en emotionele vaardigheden beschikken. Ontdek in deze workshop op 3 juli hoe je een krachtiger leider wordt en hoe je je medewerkers kan (blijven) inspireren.

Meer info en inschrijven

Thuiswerk implementeren in de organisatie

Moeten jouw werknemers vandaag gebruik maken van telewerk? Welke maatregelen moeten zij als werknemer en jij als werkgever treffen? En wat met de andere vragen die rijzen. Is de werknemer nog verzekerd tegen een arbeidsongeval? Is de werkgever verplicht een vergoeding te betalen? Leer tijdens deze workshop op 8 juli de reglementering kennen en maak er je eigen bedrijfspolicy van.

Meer info en inschrijven

Verkoop vanuit uw kot (online)

Als verkoper stel je je de vraag hoe je jouw verkoop terug een boost kan geven nu er al weken geen fysiek contact meer mogelijk is met je klant. Bedoeling is om jou als deelnemer van deze online class een aantal praktische tips aan te reiken waarmee je als verkoper kan blijven scoren.Tijdens deze online class op 10 juli krijg je tips en tricks om je verkoop in coronatijden op punt te houden.

Meer info in inschrijven

Breng je medewerkers (terug) in beweging

Plots zit je thuis en kan je niet werken of ondernemen. Plots werk je meer dan fulltime in cruciale beroepen of werk je van thuis uit (al dan niet in combinatie met de opvang van kinderen). Plots moet je je businessmodel helemaal omgooien en nieuwe manieren zoeken in de omgang met je klanten. Hoe organiseren werkgevers, werknemers en zelfstandige ondernemers dit allemaal? En hoe hou je het werkbaar? Dankzij deze workshop op 18 augustus en 22 september kom je volgens een stapsgewijze aanpak tot werkbaar (tele)werk. 

Meer info en inschrijven

Sterker online vergaderen dankzij slimme lichaamstaal (online)

Online vergaderingen, digitaal lesgeven en andere vormen van online interactie zijn een cruciaal onderdeel van de moderne werkplek. Vind je het ook zo wennen, die online meetings? Weet je jezelf geen houding te geven in beeld? Leer virtueel vergaderen in deze online class op 20 augustus.

Meer info en inschrijven

Communiceren in onzekere tijden

Mensen vinden onzekerheid nu eenmaal niet fijn, tonen weerstand en kunnen er vaak moeilijk mee om. In deze opleiding leer je hoe je met je mensen kan communiceren om van onzekerheid een sterkte maken. Je leert concrete communicatietechnieken die de motivatie en het gedrag van mensen op een onderbouwde manier kan doen keren naar een positieve mindset. Met onze toolbox aan technieken word je klaargestoomd om jezelf, je team en je mensen te loodsen door onzekere tijden.

Meer info en inschrijven

Contactpersoon

Michèle Martens

Coördinator Kameracademie

dorst lessen

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

  • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
  • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
  • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo