Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • DEME Group stuurt Spartacus uit voor zijn grootste baggercontract ooit

DEME Group stuurt Spartacus uit voor zijn grootste baggercontract ooit

  • 30/11/2020

Begin dit jaar vat DEME de belangrijkste werkzaamheden aan voor wat het zelf bestempelt als zijn grootste bagger- en landwinningscontract in zijn geschiedenis.

Concreet gaat het om het havenproject van Abu Qir in Egypte. Op die locatie zal DEME zijn baggerschip Spartacus inzetten om een totaalvolume van liefst 150 miljoen kubieke meter te baggeren. Hierdoor kan er 1.000 hectare aan nieuw land worden gewonnen en wordt de aanloopgeul naar de haven uitgediept tot 23 meter en een zwaaikom tot 22 meter.

Voor de aanleg van 6.800 meter aan kademuren voor nieuwe aanlegplaatsen en 8.800 meter aan golfbrekers tekent DEME’s consortiumpartner GIECO. De voorbereidingen voor dit megaproject lopen al en in de loop van 2023 moet dat voltooid zijn.

Ook in het Italiaanse Ravenna heeft DEME trouwens mee belangrijk contract binnengehaald voor de bouw van een hub in de haven. Vanaf dit voorjaar zal DEME daar in een eerste fase 5 miljoen kubieke meter sediment in de binnen- en buitenkanalen uitgraven en de haven uitdiepen. Zo kan er nieuwe haveninfrastructuur worden ontwikkeld met oog op de komst van grote schepen en grotere verkeersvolumes. Voor het schiereiland Trattaroli zal een nieuw havengebied komen.

 

Meer info: www.deme-group.com

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Proximus
AW_Digitalisering
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt_6stappenplan