Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Delphine Vantomme was snel overtuigd van Plato: “ Persoonlijke ontwikkeling en groei staan hoog op onze agenda.”

Delphine Vantomme was snel overtuigd van Plato: “ Persoonlijke ontwikkeling en groei staan hoog op onze agenda.”

  • 24/03/2021

Logo vlaio

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? 

“Ik ben Delphine Vantomme, 38 lengtes jong en mama van 2 zonen. Naast sport is mijn grootse passie HR. Ik krijg energie van mensen. Ik heb MENS opgericht in september 2017.  Met MENS ondersteunen en begeleiden wij organisaties, die hun medewerkers als waardevol kapitaal beschouwen, in 4 pijlers nl. aantrekken, rekruteren & selecteren, binden en behouden van hun medewerkers. Onze klantenportefeuille is vrij divers: van een organisatie die zijn eerste medewerker gaat aanwerven tot een multinational zoals Engie Electrabel. Ondertussen zijn wij met een team van 7 collega’s.”

De thema’s zijn afgestemd op de noden en vragen van de groep, wat elke sessie dan wel zeer interessant maakt.

Wat is jouw ervaring met Plato? Waarom heb je beslist om deel te nemen? 

“Tijdens een welkomstmoment voor nieuwe leden bij Voka hoorde ik voor het eerst over een Plato-traject. Bij MENS staat persoonlijke ontwikkeling en groei hoog op onze interne hr-agenda, dus ik was meteen getriggerd. Ik word niet warm van grote theorieën, maar ben eerder een doener. 
Na een inspirerende getuigenis van een Plato-peter wist ik meteen dat de combinatie van leren van elkaar én aan de hand van concrete cases, een formule was die goed bij mijn persoonlijkheid zou passen. En daarbovenop een netwerk uitbouwen, dat waren voor mij 2 vliegen in één klap!"

"Ik heb ingetekend voor het Plato-traject ‘ondernemingen jonger dan 8 jaar’. Zoals bij vele jonge organisaties ontbreek je richting, body en maturiteit. Je start op vanuit een passie en een idee, maar je organisatie vorm geven en focus behouden wordt echt een must na verloop van tijd.
Ondertussen hebben we reeds een aantal sessies achter de rug, gezien COVID wel hoofdzakelijk digitaal. Dat is spijtig omdat je toch een stuk de interactie met de groep mist. De thema’s zijn afgestemd op de noden en vragen van de groep, wat elke sessie dan wel zeer interessant maakt.”
 

Ondernemen is topsport, en je doet het niet alleen. Daarom zet Plato in op lerend netwerk. Hoe heeft dit jou geholpen? 

“Als ondernemer heb ik toch een aantal belangrijke stappen gezet, ben ik een stuk volwassener geworden. Een concreet voorbeeld: Nu hebben we echt ons DNA vastgelegd en onze droom helder gezet. Een verrijking, omdat we nu met het team heel gericht naar onze droom kunnen toewerken. De doelstellingen staan helder en alles wat we beslissen kadert hierin.”

Dankzij Plato weet ik wat mijn sterktes zijn, maar vooral waar ik energie van krijg. Een onmisbaar gegeven in onze verdere groei.

Als ondernemer moet je soms ook in eigen boezem kijken. Heb je iets waardevols over jezelf ontdekt tijdens je deelname aan Plato?

“We hebben het jaar afgerond met 20% groei, wat uitzonderlijk is gezien de huidige economische situatie. Ik kon persoonlijk niet benoemen hoe dit kwam. Door de interactie met de groep, maar ook vooral met een schitterende peter & meter, heb ik toch heel wat inzichten verworven over onze unieke positie en mijn rol als ondernemer in dit verhaal. Nu weet ik wat mijn sterktes zijn, maar vooral waar ik energie van krijg. Een onmisbaar gegeven in onze verdere groei zodat we verder kunnen bouwen aan een complementair team binnen MENS.”

Net als in een estafette kun je als ondernemers vergelijkbare situaties tegenkomen. Wat geef jij op jouw beurt mee aan collega-ondernemers? 

“Vooral bij micro-ondernemingen blijft het balanceren tussen ‘werken in’ en ‘werken aan’ je zaak. We moeten van veel markten thuis zijn. Af en toe eens afstand nemen en focus behouden doet wonderen. Richting bepalen brengt rust in mijn hoofd, waar het constant gonst van de ideeën. 
Je hierin extern laten begeleiden en de spreekwoordelijke spiegel opzoeken, kan ik alleen maar sterk aanbevelen.”

Delphine

Plato 30 jaar

 

Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers bestaat 30 jaar! 

Lees hier alle getuigenissen van ondernemers over hun Plato-ervaring 

#plato30jaar

Nieuws vanuit de Plato-communities

Plato

 

Nood aan klankbord als ondernemer?

Dan ben je bij Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers aan het juiste adres. Meld je aan voor kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling én netwerking.

Ontdek Plato
imu - vzw - obd 1
imu - VZW - Maattwerk