Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Deloitte bekroont Best Managed Companies

Deloitte bekroont Best Managed Companies

  • 12/05/2021

Voor het vierde jaar op rij erkent het Best Managed Companies-programma private bedrijven voor hun uitmuntende ondernemerschap. Deelnemers aan dit programma worden geëvalueerd aan de hand van een wereldwijd beproefd framework : een heldere langetermijnstrategie, sterke competenties, hoge betrokkenheid en solide financiële resultaten. Dit jaar werden 24 Belgische private bedrijven geselecteerd door de onafhankelijke jury, waarvan er zes het Gold-label verkregen: CE+T Group, EASI, E.D.&A., LVD Group, Vanbreda Risk & Benefits, en Vandersanden Group. Het Gold-label beloont de Best Managed Companies die de erkenning vier opeenvolgende jaren met succes hebben behouden.

Bruno Peelaers, Best Managed Companies Programme Director: "Na een uitdagend jaar voor veel bedrijven is het belangrijker dan ooit om het leiderschap van deze private bedrijven te erkennen. Het vereist veerkracht en wendbaarheid en dit zijn precies de waarden die door het Best Managed Companies programma worden erkend, ondersteund en gestimuleerd. Best Managed Companies weten als geen ander uitdagingen om te buigen in opportuniteiten. Ze hebben een optimistische en heldere visie op de toekomst en hebben een sterk engagement tegenover duurzaam ondernemen. Deze troeven stellen hen in staat de wereld van morgen te omarmen en hun sterke punten uit te spelen. Via het programma willen we bedrijven helpen sterker te worden en de economische groei in België te ondersteunen."

Sinds 2018 gaan Deloitte Private en Econopolis, bijgestaan door KU Leuven sinds 2019, op zoek naar sterk presterende bedrijven in het Belgische ondernemerslandschap. Tijdens het hele proces van het programma worden de bedrijven begeleid door een Deloitte Private Best Managed Companies coach. De coaches toetsen strategie, operationele en financiële processen aan het Best Managed Companies internationaal framework. Bedrijven kunnen jaar na jaar blijven deelnemen aan het proces. Het programma breidt dit jaar verder uit door bedrijven te erkennen die vier opeenvolgende jaren met succes het label van Best Managed Companies hebben behouden.

"Na een uitdagend jaar voor veel bedrijven is het belangrijker dan ooit om het leiderschap van deze private bedrijven te erkennen. Het vereist veerkracht en wendbaarheid en dit zijn precies de waarden die door het Best Managed Companies programma worden erkend, ondersteund en gestimuleerd."

Nikolaas Tahon, Chairman Deloitte Belgium and Best Managed Companies Lead: "Elk jaar zijn we verrast door de openheid van deze ondernemers om een gesprek aan te gaan over hun sterktes en uitdagingen. Tijdens de pandemie zien we de wendbaarheid waarmee deze bedrijven zich aanpassen aan de onvoorziene omstandigheden en hun uitdagingen omzetten in een competitief voordeel."

De onafhankelijke jury beoordeelt de managementcapaciteiten van de deelnemers aan de hand van de pijlers van het Best Managed Companies-framework. De externe jury staat onder leiding van Françoise Chombar, CEO Melexis, en wordt bijgestaan door vijf leden uit de academische wereld en het bedrijfsleven: Koenraad Debackere, Professor KU Leuven en Chairman KBC Group, Geert Noels, CEO en Chief Economist Econopolis, Rik Jacob, voormalig CEO Ardo, Rik Vera, Chairman and founding partner Nexxworks, en Yves Noël, voormalig CEO NMC.

24 bedrijven erkend als Best Managed Company waarvan zes het Gold label ontvangen
De vijf laureaten van dit jaar - Aertssen Group, Belgian Pork Group, Elneo, Locinox en VK Architects & Engineers - voegen zich bij de groep van 19 Best Managed Companies die het label hebben behouden.

Meer info

Proximus
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
Advertentie VanRoey- nov