Skip to main content
  • Nieuws
  • De toekomst is duurzaam: Sammy Mahdi bezoekt Nnof te Vilvoorde in het kader van de VOKA Zomerstages

De toekomst is duurzaam: Sammy Mahdi bezoekt Nnof te Vilvoorde in het kader van de VOKA Zomerstages

  • 15/09/2020

Voor het 28ste jaar op rij biedt Voka politici de kans om via de Voka Zomerstages te proeven van het bedrijfsleven door een dag mee te draaien in een Vlaamse of Brusselse onderneming. Sammy Mahdi (CD&V) zette de schouders onder duurzaam ondernemen en ging een dag aan de slag bij Nnof te Vilvoorde. 

Nnof, onderdeel van PMC-holding, is een Belgisch studiebureau met 2 vestigingen in Vilvoorde en 22 medewerkers dat gespecialiseerd is in duurzame werkplekinrichtingen. Nnof voert onder andere de voorstudie uit rond de gewenste werkplekbeleving en het gebruik ervan. Vanuit de look and feel en inventarisatie begeleidt Nnof vervolgens ook de remanufacturing. Het kantoormeubilair van Nnof wordt zoveel mogelijk vervaardigd uit bestaande grondstoffen.
 

Nnof
Kantoor Nnof, ontwerp en uitvoering met gerecupereerde materialen.

 

Meetbare duurzaamheid

De kerndoelstelling bij het ‘Nnoffen’ is om zoveel mogelijk CO2-uitstoot te voorkomen tijdens alle fasen van het productieproces en de levering. In dat kader heeft Nnof een tool laten ontwikkelen waaruit een certificaat wordt gegenereerd dat de hoeveelheid CO2 aangeeft die de klant heeft uitgespaard door te remanufacturen.

Duurzaam ondernemen is de toekomst

Nnof was één van de Vlaams-Brabantse bedrijven die zich kandidaat stelde voor de Voka Zomerstages. Anne Lenaerts, Sales en Marketing Director bij Nnof: “Het idee om samen met politici de praktijk in te duiken, is verrijkend voor beide partijen. Als buitenstaander zien zij verbanden en nieuwigheden die ons zuurstof geven en nieuwe ideeën opleveren. Omgekeerd hebben wij via dit initiatief kunnen aantonen dat vanuit een traditionele business een circulaire totaalaanpak kan ontstaan." 

Die aanpak van Nnof heeft duidelijk indruk gemaakt op Sammy Mahdi, die een dagje meeliep als ‘stagiair’: “Ondernemingen als Nnof creëren niet alleen werkgelegenheid in de regio Vilvoorde, maar zijn een rolmodel voor andere ondernemers. Duurzaam ondernemen is de toekomst. Nnof bewijst dat dit geen luchtkasteel hoeft te zijn. Ik vind het knap om vast te stellen hoe men bestaande materialen kan omvormen tot meubels die thuishoren in een modern kantoor. De producten die de werkplaats van Nnof verlaten, zien er spiksplinternieuw uit.”

Vruchtbare kruisbestuiving

“Wij zijn bijzonder blij Sammy Mahdi is ingegaan op onze oproep om deel te nemen aan een Voka Zomerstage bij een Vlaams-Brabants bedrijf”, licht Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, toe. “Ondertussen kunnen we spreken van een heel mooie traditie die erg gesmaakt wordt door zowel ondernemers als politici. Het belang van de Voka Zomerstages is niet gering. Het is volgens ons de beste manier om beide werelden aan elkaar voor te stellen en elkaars sterk verschillende dynamieken te ontdekken en te leren appreciëren. Enerzijds kunnen de deelnemende politici deze ervaring inzetten bij het ontwikkelen van hun plannen om ondernemerschap nog beter te omkaderen en te ondersteunen, en anderzijds helpt het ondernemers de dynamiek van ons politiek bestel beter te begrijpen. Een zeer vruchtbare kruisbestuiving dus”, besluit Van Biesbroeck.

Proximus