Skip to main content
  • Nieuws
  • De telewerktips van… bITss “We testen een nieuwe tool om te zien wie waar mee bezig is”

De telewerktips van… bITss “We testen een nieuwe tool om te zien wie waar mee bezig is”

  • 07/10/2021

Business IT Services & Solutions (bITss) uit Puurs begeleidt vooral ziekenhuizen op het vlak van IT, en doet dat sinds corona ook grotendeels vanop afstand. “Zichtbaar maken wie waar nu precies mee bezig is, blijft de grootste uitdaging”, zegt topman Philip Tondeleir. Een tool helpt hen daarbij.

“We hebben tijdens corona de smaak van telewerken te pakken gekregen en merken dat de vrijheid en het gemak ervan bij onze medewerkers in de smaak valt”, stelt Philip Tondeleir. “Zo’n driekwart van het werk kunnen wij vanop afstand doen. Niemand is nog dagelijks on site, al hebben de meeste medewerkers er wel nood aan toch om een tweetal dagen per week naar de werkvloer te komen.”

Commitment van klanten

Medewerkers moesten dus niet van de meerwaarde overtuigd te worden. Maar wat met klanten? “Toen corona uitbrak, zijn we meteen met onze klanten – vooral die waarmee we langdurige overeenkomsten hebben – gaan samenzitten. Werkt het ook voor hen als we minder on site komen en telewerken? En kan dit ook blijven werken na corona? Dat commitment hebben we van hen gevraagd, en van de meesten ook tamelijk vlot gekregen.”

Nieuwe tool

En zo is de keuze om structureel voor telewerk te gaan doorgehakt bij bITss. Al zijn er veel eindjes die het bedrijf nog voor een zoektocht plaatsen. “Mede op vraag van de collega’s zijn we met een nieuwe tool begonnen om te zien wie er nu waar precies mee bezig is. Wie doet wat? En wie moet er nog wat doen? Dat zichtbaar maken om te kunnen bijsturen, is momenteel de grootste uitdaging.”

Kantoorgebouw veel te groot

Daarnaast rijst er nog de vraag: wat met het kantoorgebouw? “Want dat is nu veel te groot”, vertelt Philip Tondeleir. “Op zich valt de kost mee, want we zijn eigenaar en het is volledig afbetaald. Eén van de denkpistes is om van het kantoor een cosy space te maken. Maar we zijn er nog niet uit. We zullen wel zien hoe de situatie over een half jaar is.”

IMU - vzw - Mediafin TTL
imu - vzw - Recupel