Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De sprong: Dries Marien van Pakske

  • 08/02/2024

Omdat - toen nog - papa in spé Dries Marien geen gebruiksvriendelijke manier vond om online een geboortelijst naar wens samen te stellen, besloot hij daar zelf verandering in te brengen. Samen met twee vennoten lanceerde hij het online platform Pakske.be. “Op ons platform kunnen toekomstige ouders bij het samenstellen van hun geboortelijst onbeperkt producten en merken toevoegen”, zegt Dries Marien. “Je hoeft je niet te beperken tot het aanbod van één winkel en je kan ook tweedehandsproducten en zelfs gunsten – zoals bijvoorbeeld een aantal uren babysitten – op de lijst zetten.”

Dries ging vanaf 2017 met zijn idee aan de slag. Aanvankelijk alleen en vanaf 2019 met de ondersteuning van zijn twee vennoten Thomas Loyens en Sabatino Masala. In februari 2020 lanceerde het trio het webplatform Pakske.be voor het grote publiek. “Online geboortelijsten op zich zijn natuurlijk niets nieuws”, vertelt Dries Marien. “Alleen moet je bij de klassieke aanbieders meestal een keuze maken uit het aanbod van één winkel of webshop. Als jonge ouder ben je dan gebonden aan een beperkt aantal merken. Wij onderscheiden ons omdat je via Pakske.be snel, makkelijk én zonder enige beperking een geboortelijst kan samenstellen. 

Je kan cadeaus kiezen met behulp van onze productgidsen, items selecteren van eender welke webshop of je laten inspireren door onze voorbeeldlijsten. Daarnaast kan je ook tweedehands producten aan je lijst toevoegen en bepaalde diensten waar je als jonge ouder nood aan hebt opnemen. Mensen zijn daar heel creatief in. We zien ouders die kandidaten zoeken om te babysitten, maar bijvoorbeeld ook mensen die de eerste zwemlessen op die manier al inplannen. Een tweede groot voordeel is dat je door gebruik te maken van Pakske.be een deel of de volledige lijst al kan aankopen en mensen deze aankoop via het platform terugbetalen. Op die manier hoef je niet te wachten op je buggy tot de peter en meter op bezoek komen.”

P’tit Colis

Het concept van Pakske.be is een enorm succes. Minder dan drie jaar na de lancering van het platform stellen in Vlaanderen jaarlijks meer dan 10.000 gezinnen – dat is bijna 20% van de babymarkt - een geboortelijst samen op Pakske.be. “En deze mensen kunnen dat – omwille van het commissiesysteem dat we hebben opgezet met onze partners - nog steeds gratis doen, zonder enige aankoopverplichting bij die partners”, weet Dries Marien. “In 2024 willen we dit percentage graag zien stijgen tot 30 tot 50% van de babymarkt. Intussen hebben we onze activiteiten ook uitgebreid naar Nederland, Wallonië en Frankrijk. Omdat Pakske in het Frans niet echt vlot klinkt, kozen we voor de Franstalige markt voor de naam P’tit Colis (ptitcolis.be en ptitcolis.fr). Het doel is om de komende jaren in Frankrijk ook een marktaandeel van 10% te bereiken.”

Start of schaal je onderneming met Bryo

Meer info

imu - vzw - Altez
Proximus

Artikel uit publicatie