Skip to main content
  • Nieuws
  • In de spotlights: Sabine Vandenbroucke - Stuurlid Jong Voka

In de spotlights: Sabine Vandenbroucke - Stuurlid Jong Voka

  • 16/07/2018

Tijdens de zomermaanden plaatsen we de stuurleden van Jong Voka in de spotlights. Wie zijn ze, wat doen ze en met welke ambitie? We geven het woord aan Sabine Vandenbroucke, voorzitter van Jong Voka. 

Sabine Vandenbroucke - Flandria Aluminium

Flandria Aluminium werd opgericht in 1968. Momenteel is reeds de derde generatie in het bedrijf actief. De hoofdzetel is gevestigd in Warneton (Noord-Frankrijk). Flandria Aluminium produceert aluminium extrusieprofielen die gebruikt worden in diverse sectoren. De klanten komen bij ons met een project en dan extruderen we het gevraagde profiel. Je vindt onze producten terug in de bouw, transport, industrie, … Kortom, zo goed als overal waar er aluminium aan te pas komt. Er werken momenteel 168 mensen bij ons.

Sabine Vandenbroucke

Wat is uw ambitie als lid van de stuurgroep?

“Ik wil een netwerk uitbouwen van jonge ondernemers uit verschillende sectoren. Ik wil deze mensen samenbrengen zodat ze hun verhalen kunnen delen en eventueel ook over hun problematiek te spreken. Door problemen uit te lichten en er over te spreken, komen er dikwijls oplossingen naar boven. De verhalen die gedeeld worden hoeven niet altijd schone schijn te zijn.”

Wie heeft u aangezet om in de stuurgroep te stappen?

“Charlotte Goemaere, die eveneens in de stuurgroep zit, heeft mij ertoe aangezet om in de stuurgroep te stappen. Ik sprak er ook al over met Briek Verhelst en Dominique Ameloot die eerder al stuurlid bij Jong Voka waren.” 

Wat heeft voor u de doorslag gegeven om lid te worden van de stuurgroep?

“De events van Jong Voka zijn heel verrijkend. De thema’s die er worden aangekaart zijn altijd heel boeiend. Daarnaast leg je er heel snel contacten. Het is heel aangenaam dat de netwerkmomenten informeel kunnen doorgaan. Tot slot is de diversiteit van de deelnemers een echt meerwaarde. Jong Voka trekt verschillende profielen aan uit verschillende sectoren.”

Hoe zou u mensen overtuigen om deel te nemen aan activiteiten van Jong Voka West-Vlaanderen?

“Het is een manier om zonder veel inspanningen te leveren, in contact te komen met een groot aantal ondernemers. Deelnemen aan events van Jong Voka is een eenvoudige manier om uw netwerk uit te breiden.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag