Skip to main content
  • Nieuws
  • In de spotlights: Louis Vandecasteele - Stuurlid Jong Voka

In de spotlights: Louis Vandecasteele - Stuurlid Jong Voka

  • 11/07/2018

Tijdens de zomermaanden plaatsen we de stuurleden van Jong Voka in de spotlights. Wie zijn ze, wat doen ze en met welke ambitie? We geven het woord aan Louis Vandecasteele.

Louis Vandecasteele – Vandecasteele Houtimport

Vandecasteele Houtimport werd opgericht in 1883 en is gelegen in Aalbeke, tussen Kortrijk en Moeskroen. Op dit moment vertegenwoordigen mijn zus en ik de 5de generatie van het familiebedrijf, maar ook mijn vader is nog zeer actief binnen de onderneming. Vandecasteele Houtimport is actief in de import en distributie in België en buurlanden van Tropisch Hardhout vanuit Afrika, Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika, en Scandinavisch en Russisch zachthout. We hebben een aanbod van ongeveer 120 verschillende houtsoorten die gebruikt worden voor diverse toepassingen zoals parket, terrasplanken, schrijnwerk, omheiningen tot luxueuze eindproducten zoals jacht industrie.

Louis Vandecasteele - Vandecasteele Houtimport

Wat is uw ambitie als lid van de stuurgroep?

Mijn ambitie is om een actief lid te blijven van Jong Voka. Dit wil ik doen door veder op zoek te blijven gaan naar bedrijven die zeer interessant zijn en waar we nog niet eerder te gast waren. De kern van dit netwerk bestaat uit het delen van interessante ervaringen met jonge ondernemers in combinatie met boeiende gastsprekers en bedrijfsbezoeken.

Wie heeft u aangezet om in de stuurgroep te stappen?

Ik ben er als het ware ingerold. Al ik het me goed herinner heeft Alexander Vanlerberge ervoor gezorgd dat ik de stap effectief heb gezet.

Wat heeft voor u de doorslag gegeven om lid te worden van de stuurgroep?

Je bouwt er een netwerk op waarin je veel ervaringen kunt delen. En door ervaringen te delen leer je veel bij. Het netwerk is ook zeer divers. Je ontmoet er zowel jonge starters als ondernemingen die reeds een gevestigde waarde zijn en familiebedrijven. Ik vind de voornaamste troef dat je door dit netwerk met steeds meer mensen in contact komt en dat er mooie bedrijven hun deuren voor ons willen openzetten.

Hoe zou u mensen overtuigen om deel te nemen aan activiteiten van Jong Voka West-Vlaanderen?

Het is een geweldige leerervaring vanuit verschillende facetten bekeken. De evenementen zijn steeds gezellig informeel. Door die informaliteit lukt het om openhartiger te spreken.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw - De Tijd
IMU - vzw Remant