Skip to main content
  • Nieuws
  • In de spotlights: Joke Verbeke - Stuurlid Jong Voka

In de spotlights: Joke Verbeke - Stuurlid Jong Voka

  • 06/07/2018

Tijdens de zomermaanden plaatsen we de stuurleden van Jong Voka in de spotlights. Wie zijn ze, wat doen ze en met welke ambitie? We geven het woord aan Joke Verbeke.

Joke Verbeke - zaakvoerder Capone

Met Capone (gevestigd in Kortrijk) begeleiden we bedrijven bij hun communicatie, in woord en in beeld. Toegegeven, de aanpak van Al Capone was helemaal fout. Maar hij had wel een opmerkelijk verhaal waarmee hij mensen kon overtuigen. Dat is precies wat wij doen: sterke verhalen met overtuigingskracht maken. Van idee tot complete huisstijl, brochure, communicatiecampagne, bedrijfsmagazine,… Vorm en inhoud gaan bij ons altijd samen. Pieter Claerhout en ikzelf hebben Capone opgericht begin 2017. Sinds januari 2018 hebben we een medewerkster in dienst. Daarnaast werken we met een breed netwerk aan freelancers. En we hebben de ambitie om verder te groeien.

Joke Verbeke - Stuurlid Jong Voka

Wat is uw ambitie als lid van de stuurgroep?

Na meer dan 10 jaar in loondienst vond ik het een gigantische stap om een eigen zaak te starten. Dat ik niet uit een ondernemersfamilie kom, maakte het nog moeilijker om de knoop door te hakken. Ik vind het dan ook belangrijk dat we met Jong Voka een gevarieerde mix van jonge mensen bereiken, ook twijfelende (pre-)starters, om zo die stap naar het ondernemerschap misschien net iets kleiner te maken.

Wie heeft u aangezet om in de stuurgroep te stappen? 

Ik kreeg de vraag van de nieuwe voorzitter van Jong Voka, Dieter Lembrechts.

Wat heeft voor u de doorslag gegeven om lid te worden van de stuurgroep?

Eén: ik zet graag dingen in beweging. In mijn vorige jobs en in mijn vrije tijd heb ik al gemerkt dat ik op de een of andere manier altijd lid word van het team dat de personeelsuitstap organiseert, van het oudercomité,…

Twee: nieuwe mensen leren kennen en hun verhalen horen, dat geeft me positieve energie.

En last but not least: het wordt ongetwijfeld heel boeiend om te mogen samenwerken met de andere leden van de stuurgroep.

Hoe zou u mensen overtuigen om deel te nemen aan activiteiten van Jong Voka West-Vlaanderen?

Via Jong Voka leer je heel wat mensen kennen van wie je kan leren, of dat nu ondernemende medewerkers zijn, startende ondernemers of ervaren rotten. Uit ieder gesprek, panelgesprek, bedrijfsbezoek,… draag je wel iets mee. Sommige ontmoetingen laten je anders nadenken over een bepaalde uitdaging, in andere kom je dan weer in contact met iemand die je zaak vooruit kan helpen. En de activiteiten zijn natuurlijk ook gewoon heel plezant.

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw - De Tijd