Skip to main content
  • Nieuws
  • In de spotlights: Charles Valcke - Stuurlid Jong Voka

In de spotlights: Charles Valcke - Stuurlid Jong Voka

  • 11/07/2018

Tijdens de zomermaanden plaatsen we de stuurleden van Jong Voka in de spotlights. Wie zijn ze, wat doen ze en met welke ambitie? We geven het woord aan Charles Valcke.

Charles Valcke – Valcke Prefab Beton

Valcke Prefab beton werd opgericht in 1930 en is al meer dan 88 jaar een gevestigde waarde in de regio. Momenteel draait de 4de generatie actief mee in de onderneming. Er zijn ongeveer een 400-tal werknemers tewerkgesteld, gespreid over 2 vestigingen. De grootste vestiging is gelegen in Vlamertinge waar ongeveer 370 mensen werken. Over de Franse grens hebben we ook nog een vestiging in Armentières. Valcke Prefab Beton is voornamelijk actief in de industriebouw waarbij het volledige bouwproces met prefab beton in eigen beheer uitgevoerd wordt. Complementair daaraan wordt er ook lokaal stortbeton geleverd aan particulieren en aannemers.

Charles Valcke

Wat is uw ambitie als lid van de stuurgroep? 

Ik wil er vooral voor zorgen dat we kwalitatieve events kunnen aanbieden aan het netwerk. Hiermee kunnen we de mensen overtuigen van de inhoud van ons netwerk. Door kwaliteit aan te bieden lukt dit zeker. Dit kan je dan ook zien als we kijken naar de evolutie van het aantal deelnemers. Het laatste jaar zag ik veel nieuwe gezichten die daarna ook blijven komen en daarom wil ik die focus blijven houden.

Wie heeft u aangezet om in de stuurgroep te stappen?

Charlotte Goemare van Belmeko heeft me voorgesteld om tot de stuurgroep toe te treden. Tijdens de events van Jong Voka kreeg ik links en rechts de vraag van andere leden of ik me hiervoor wou engageren. Ik was vroeger ook al veel aanwezig op de events van Jong Voka, dat toen nog Voka Young Power was. Vanaf het begin was ik een echte believer van dit netwerk.

Wat heeft voor u de doorslag gegeven om lid te worden van de stuurgroep?

Eerst en vooral de groep zelf. Het zijn allemaal toffe mensen om mee samen te werken. Ik zag het volledig zitten om samen met hun mijn schouders onder dit netwerk te steken. Ik wil graag meehelpen aan die events omdat ik er zelf zeer enthousiast over ben. Het concept spreekt me absoluut aan.

Hoe zou u mensen overtuigen om deel te nemen aan activiteiten van Jong Voka West-Vlaanderen?

Eerst en vooral moeten ze eens kijken naar de vorige events. De sprekers zijn altijd van hoog niveau en de locaties zijn ook altijd verrassend. We zijn steeds te gast bij een onderneming uit de regio en dat maakt het des te interessanter. De referenties zeggen op zich al genoeg vind ik. Er komen steeds meer bezoekers. Op dit moment heeft Jong Voka een zeer positieve dynamiek en dat zou de mensen moeten overtuigen.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag
IMU - vzw - OBD
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant