Skip to main content
  • Nieuws
  • In de spotlights: Charles D'Hooghe - Stuurlid Jong Voka

In de spotlights: Charles D'Hooghe - Stuurlid Jong Voka

  • 11/07/2018

Tijdens de zomermaanden plaatsen we de leden van de Jong Voka in de spotlights. Wie zijn ze, wat doen ze en met welke ambitie? We geven het woord aan Charles D'hooghe, ondervoorzitter van Jong Voka. 

Charles D'hooghe - Entirus

In 2013 richtte Charles D’Hooghe de onderneming Entirus op. Entirus Construct is totaalaannemer bij renovaties en nieuwbouw projecten met een hoge kwaliteitsnorm. Er wordt zowel in opdracht van architecten alsook rechtstreeks met de bouwheer gewerkt. Ze zijn actief op de Belgische markt , hebben ook een vestiging in Warschau en recent ook in Qatar. Ondertussen heeft Charles de dagelijkse leiding hiervan overgedragen om zich meer te concentreren op de eigen vastgoedprojecten of de participaties in projecten in het buitenland. Op dit ogenblik stelt Entirus zo’n 14 mensen te werk.

Charles D'hooghe - Entirus

Wat is uw ambitie als lid van de stuurgroep?

"West-Vlaanderen heeft een mooie database aan succesverhalen. Daarbij moet er ook ingezet worden op wat komt. Daarom zijn starters van groot belang voor de provincie waarbij het gevoel van ‘samen sterk’ moet primeren. Het Voka-platform is daarom een prachtige tool voor jonge ondernemingen. Onze provincie doet het goed, maar het kan altijd beter.”

Wie heeft u aangezet om in de stuurgroep te stappen?

“Tijdens de opstart van Entirus nam ik deel aan het traject van Bryo. Daarbij kon ik terugvallen op een vangnet. Dit waren mijn eerste stappen binnen Voka. Na dit traject bleef ik trouw aan de organisatie en nam ik vaak deel aan evenementen van Jong Voka. Ik zette de stap richting de stuurgroep op vraag van Astrid en Evy. Het is een leuke uitdaging en zeker en vast iets waar ik voldoening uithaal.”

Wat heeft voor u de doorslag gegeven om lid te worden van de stuurgroep?

“De ideologie dat ik jonge starters kan helpen vind ik zeer sterk. Deel kunnen uitmaken van een organisatie die jonge starters samenbrengt, inspireert en ondersteunt vind ik een mooie gedachte.”

Hoe zou u mensen overtuigen om deel te nemen aan activiteiten van Jong Voka West-Vlaanderen?

Op onze evenementen krijg je de kans om bedrijven eens van achter de schermen op een gepriviligeerde manier te kunnen bezoeken. Waarbij je het levensverhaal erachter hoort. Dit geeft velen inspiratie en de power om ervoor te gaan. Ook leiden onze evenementen naar interessante connecties voor de uitwisseling van kennis en ervaringen. Dit kan een enorme support zijn voor zowel starters als ervaren zelfstandigen. De mix van beide is dan ook van groot belang voor de continuïteit.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez