Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • In de spotlights: Cédric Lanckriet – lid van de stuurgroep van Jong Voka

In de spotlights: Cédric Lanckriet – lid van de stuurgroep van Jong Voka

  • 18/05/2022

Sinds kort is Cédric Lanckriet (32) lid van de stuurgroep van Jong Voka West-Vlaanderen. Cédric werkt als logistiek manager bij familiebedrijf ECS in Zeebrugge. Hij vertegenwoordigt er de derde generatie. “Via Jong Voka wil ik me ook graag actief inzetten om events te organiseren die bijdragen aan de groei van jonge ondernemers”, vertelt hij.

In de spotlights: Cédric Lanckriet – lid van de stuurgroep van Jong Voka

Cédric studeerde TEW aan de UGent en Finance aan Vlerick Business School. Het organiseren van events zit hem duidelijk in het bloed, want hij was in die periode lid van het praesidium. “Enorm tof om te doen en zeer leerrijk”, zegt hij daarover. Na zijn studies ging hij aan de slag in het buitenland: eerst een jaar als kredietanalist bij KBC in New York en dan 3 jaar als financieel analist bij Johnson & Johnson in Zürich. Daarna werd de roep van de Noordzee te sterk, vertelt hij lachend. “Dus keerde ik terug en begon ik te werken bij ECS, het familiebedrijf in Zeebrugge dat mijn opa heeft opgericht.”

Bij ECS is Cédric als logistiek manager verantwoordelijk voor de belevering van de distributiecentra van Lidl in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. “De supermarktproducenten leveren hun producten bij ons en wij zorgen ervoor dat die bij de juiste distributiecentra afgeleverd worden”, legt hij uit. “Ik ben vooral verantwoordelijk voor de administratie daarrond. Die is een stuk complexer geworden door de Brexit. Maar die omschakeling is ook positief, want doordat we zo nauw hebben moeten samenwerken, staan we nu nog dichter bij de klant. Dankzij IT-automatisaties verlopen de processen nu geruisloos. Een boeiend project om in goede banen te leiden dus.”

Naar een hoger niveau

Naast zijn werk en gezin met 2 jonge dochters, maakt hij graag tijd voor triatlon, voetbal, tennis en de Ronde Tafel Knokke, waar hij penningmeester is. En sinds kort dus ook voor zijn engagement bij de stuurgroep van Jong Voka. Cédric had maar enkele Jong Voka-activiteiten nodig om overtuigd te zijn van de waarde van het netwerk. “De eerste activiteiten die ik bijwoonde waren zeer leerrijk, met interessante gastsprekers, en ik leerde meteen heel wat boeiende mensen kennen. Ik was enorm geprikkeld en heb me al snel kandidaat gesteld om mee te helpen bij de organisatie van de events. Zo ben ik lid geworden van de stuurgroep.”

Hij gaat verder: “Via Jong Voka word je deel van een groep dynamische en ambitieuze mensen die je naar een hoger niveau tillen. Je leert er ondernemers en professionals kennen van verschillende soorten bedrijven: van start-ups tot kmo’s en uit zeer uiteenlopende sectoren. Ik ben ervan overtuigd dat ik van elk van hen iets kan opsteken. Jong Voka is een ideaal netwerk om ervaringen te delen.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag