Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • In de spotlights: Bénédicte Soenen - Stuurlid Jong Voka

In de spotlights: Bénédicte Soenen - Stuurlid Jong Voka

  • 17/07/2018

Tijdens de zomermaanden plaatsen we de stuurleden van Jong Voka in de spotlights. Wie zijn ze, wat doen ze en met welke ambitie? We geven het woord aan Bénédicte Soenen, voorzitter van Jong Voka.

Benedicte Soenen – Soenen Golfkarton

Soenen Golfkarton is een familiebedrijf, opgericht in 1964 door de grootvader van mijn vader. Mijn vader is er ingestapt als jonge twintiger. En zo zijn wij de 3de actieve generatie (mijn grootouders hebben er nooit in gewerkt). We produceren golfkarton en verwerken het tot een op maat gemaakte verpakking. Dit kunnen grote of kleine dozen zijn, bedrukt of onbedrukt, octabins, … noem maar op. We werken met een 220-tal werknemers.

Wat is uw ambitie als lid van de stuurgroep?

Ik wil Jong Voka laten groeien samen met enthousiaste leden. Hoe? Door leuke activiteiten te mogen voorstellen.

Wie heeft u aangezet om in de stuurgroep te stappen?

Charlotte Goemaere had me aangesproken en me ook redelijk snel kunnen overtuigen.

Wat heeft voor u de doorslag gegeven om lid te worden van de stuurgroep?

Dat het niet teveel tijd opslorpt, maar dat je wel een stem / voorstel kunt geven voor nieuwe activiteiten. Dat het een kleine groep is die samenkomt, waardoor alles bespreekbaar is. Het feit ook dat je het niet zelf moet organiseren (geen tijd voor), maar wel dat je wat inspraak hebt.

Hoe zou u mensen overtuigen om deel te nemen aan activiteiten van Jong Voka West-Vlaanderen?

Er zijn verschillende elementen: het netwerken is er één van. Het zijn vaak een beetje dezelfde mensen die terugkeren en na een tijdje ken je elkaar ook wel. Het zijn ook allemaal ondernemende mensen onder de 40 jaar. Je zit dus vaak in dezelfde fase van het leven, wat gemakkelijk babbelt.

Spijs en drank komt er uiteraard ook bij. Altijd super lekker! Een ander element zijn de interessante sprekers en bedrijfsbezoeken. Zo zie en hoor je nog iets in een open sfeer.

De sprekers zijn ook altijd bereid om onze vragen te beantwoorden.