Skip to main content
  • Nieuws
  • In de spotlights: Benedicte Soenen - Stuurlid Jong Voka

In de spotlights: Benedicte Soenen - Stuurlid Jong Voka

  • 17/07/2018

Tijdens de zomermaanden plaatsen we de stuurleden van Jong Voka in de spotlights. Wie zijn ze, wat doen ze en met welke ambitie? We geven het woord aan Benedicte Soenen, voorzitter van Jong Voka. 

Benedicte Soenen – Soenen Golfkarton

Soenen Golfkarton is een familiebedrijf, opgericht in 1964 door de grootvader van mijn vader. Mijn vader is er ingestapt als jonge twintiger. En zo zijn wij de 3de actieve generatie (mijn grootouders hebben er nooit in gewerkt). We produceren golfkarton en verwerken het tot een op maat gemaakte verpakking. Dit kunnen grote of kleine dozen zijn, bedrukt of onbedrukt, octabins, … noem maar op. We werken met een 220 tal werknemers.

Benedicte Soenen

Wat is uw ambitie als lid van de stuurgroep?

Ik wil Jong Voka laten groeien samen met enthousiaste leden. Hoe? Door leuke activiteiten te mogen voorstellen.

Wie heeft u aangezet om in de stuurgroep te stappen?

Charlotte Goemaere heeft me aangesproken en me redelijk snel overtuigd.

Wat heeft voor u de doorslag gegeven om lid te worden van de stuurgroep?

Dat het niet te veel tijd opslorpt, maar dat je wel een stem / voorstel kunt geven voor nieuwe activiteiten. Dat het een kleine groep is die samenkomt, waardoor alles bespreekbaar is. Het feit ook dat je het niet zelf moet organiseren,  maar wel wat inspraak hebt.

Hoe zou u mensen overtuigen om deel te nemen aan activiteiten van Jong Voka West-Vlaanderen?

Er zijn verschillende elementen: het netwerken is er één van. Het zijn vaak een beetje dezelfde mensen die terug keren en na een tijdje ken je elkaar ook wel. Het zijn ook allemaal ondernemende mensen onder de 40 jaar. Je zit dus vaak in dezelfde fase van het leven, wat gemakkelijk babbelt.

Spijs en drank komt er uiteraard ook bij. Altijd super lekker! Een ander element zijn de interessante sprekers en bedrijfsbezoeken. Zo zie je en hoor je nog iets in een open sfeer.

De sprekers zijn ook altijd bereid om onze vragen te beantwoorden.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag
IMU - vzw - De Tijd
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant