Skip to main content
  • Nieuws
  • In de spotlights: Alexander Vanlerberghe - Stuurlid Jong Voka

In de spotlights: Alexander Vanlerberghe - Stuurlid Jong Voka

  • 18/07/2018

Tijdens de zomermaanden plaatsen we de stuurleden van Jong Voka in de spotlights. Wie zijn ze, wat doen ze en met welke ambitie? We geven het woord aan Alexander Vanlerberghe.

Alexander Vanlerberghe - Aqualex

“Aqualex werd in 2010 opgericht door Alexander Vanlerberge, de voorzitter van vorig jaar. Het bedrijf is gelegen in Beveren-Leie en telt op dit moment 27 werknemers. Aqualex biedt toestellen en kranen aan die aangesloten zijn op het leidingwater en dit in plat, bruisend en/of kokend water kunnen omzetten. Onze producten zijn geschikt voor zowel bedrijven, zorgcentra, horeca als particulieren. De voordelen van onze toestellen zijn zowel economische als ecologisch. De klanten besparen enerzijds op de aankoop van flessenwater en anderzijds dragen ze hun steentje bij aan het reduceren van de afvalberg.”

Alexander Vanlerberge

Wat is uw ambitie als lid van de stuurgroep?

“Met Jong Voka wil ik een hecht netwerk organiseren voor jonge ondernemers. Het moet mogelijk zijn om elkaar te kunnen helpen op alle mogelijk vlakken en om dat te kunnen doen op een informele manier.”

Wie heeft u aangezet om in de stuurgroep te stappen?

“In het prille begin van Aqualex was ik al vaker te gast bij events van Jong Voka. Door de positieve beleving die ik er telkens aan overhield, besliste ik 4 jaar geleden om in de stuurgroep te stappen. Het is de groep en het aanbod op zich die ervoor zorgt dat ik het engagement met Jong Voka wil voortzetten.”

Wat heeft voor u de doorslag gegeven om lid te worden van de stuurgroep?

“Ik zag enorm veel potentieel in Jong Voka. Op het moment dat ik in de stuurgroep stapte was het wel goed, maar ik zag toch nog enkele opportuniteiten om een versnelling hoger te schakelen. Jong Voka anno 2018 deed zijn naam het afgelopen jaar eer aan en daar blijven we voor gaan. Het idee dat ik met leeftijdsgenoten ervaringen en anekdotes kan delen vind ik fantastisch. Iedereen zit in verschillende fases in zijn of haar leven, of het nu in een familiebedrijf is of in een start-up, we herkennen veel zaken van elkaar en hebben veel raakpunten.”

Hoe zou u mensen overtuigen om deel te nemen aan activiteiten van Jong Voka West-Vlaanderen?

“Jong Voka voorziet een parallel netwerk aan Voka, maar dan alleen voor onze generatie. Netwerken met een generatie die dezelfde uitdagingen ervaart in combinatie met een exclusieve kijk op de mooie bedrijven van de regio is alvast voldoende om andere ondernemers aan te trekken.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Hulp nodig?