Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De raakvlakken van Facility Management en Smart Cities

De raakvlakken van Facility Management en Smart Cities

  • 01/03/2023

Facility management en Smart Cities hebben heel wat met elkaar gemeen. Daar moet je Kristof Schrijvers en Ilja Theuwissen niet van overtuigen. Als voorzitters van respectievelijk het Netwerk Facility Management en het Netwerk Smart Cities rollen ze graag de rode loper uit voor collega’s die hun kennis over deze thema’s willen uitdiepen. En dat doen ze elk vol overgave.

 Jarenlange praktijkervaring

Zowel Kristof als Ilja staan met beide voeten in de praktijk. Als Consultant Facility Management bij PROCOS Group adviseert Kristof klanten over het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen in het kader van efficiëntie, duurzaamheid en risicobeheersing. Ilja is zaakvoerder van The Safe Group, een advieskantoor dat bedrijven en organisaties bijstaat in security- en ICT-oplossingen. Die werkervaring komt hen goed van pas bij hun taak als voorzitter.

Netwerk Facility Management

“Met ons Netwerk Facility Management richten we ons op facility managers die hun kennis willen bijspijkeren en, in deze boeiende tijden van hybride werken, energiecrisis en duurzaamheid, hun ervaringen maar al te graag willen uitwisselen met elkaar”, geeft Kristof aan. “En die formule slaat aan, want na vier jaar telt ons netwerk al 35 leden. Zij appreciëren de mix van inspirerende infosessies en bedrijfsbezoeken, in combinatie met een warme en informele sfeer. Elk lid mag trouwens mee bepalen welke topics de activiteitenkalender halen. Samen met mijn stuurgroepleden ga ik hiermee aan de slag.”

Inspirerende bedrijfsbezoeken

Die democratische aanpak leverde al heel wat mooie leermomenten op. “Onze bedrijfsbezoeken aan het distributiecentrum van Nike in Laakdal, de Terhills-site, Energyville, Encon en – recent – Kamp C in Westerlo, een van de meest circulaire gebouwen in Europa, vielen erg in de smaak. Dit voorjaar plannen we een bezoek aan afvalverwerker Bionerga en gaan we ons bij Futech klaarstomen voor de nakende energietransitie. En wie weet, plannen we in de zomer nog een bezoek achter de schermen van een van de festivals. Daarnaast nodigen we regelmatig sprekers uit die een specifiek en brandend actueel FM-topic presenteren, zoals ESG, mobiliteit en circulariteit. “

Netwerk Smart Cities

Ook bij het Netwerk Smart Cities staan boeiende bedrijfsbezoeken en inspirerende infosessies letterlijk hoog op de agenda. Net zoals een Smart City open en collaboratief is, is de aanpak van Ilja en zijn vierkoppige stuurgroep dat ook. “We steken regelmatig de koppen bij elkaar om onze leden continu een activiteitenkalender van hoog niveau te kunnen blijven aanbieden”, bevestigt Ilja. “Met ons Netwerk Smart Cities willen we de diverse aspecten van uitdagingen voor overheden en bedrijven belichten, van infrastructuur tot energie en van veiligheid tot ICT. Tijdens onze netwerkbijeenkomsten staat de uitwisseling van kennis en ervaring centraal. En dat lukt uitstekend met een grote netwerkgroep van 30 leden.”

Blik achter de schermen

Aan inspirerende cases en vernieuwende thema’s geen gebrek bij het Netwerk Smart Cities! Ilja licht toe: “In onze activiteitkalender maken we graag ruimte vrij voor bedrijfsbezoeken met een praktische insteek, op sites die voor een individuele bezoeker niet of nauwelijks toegankelijk zijn. Zo brachten we al een bezoek aan de meldkamer bij Fluvius en kregen we een blik achter de schermen in het voetbalstadion van Racing Genk.”

Contactpersoon

An-Sofie De Gruyter

Coördinator netwerken

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie