Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "De Ondernemersprijs Herman Dessers opende vele deuren voor ons familiebedrijf."

"De Ondernemersprijs Herman Dessers opende vele deuren voor ons familiebedrijf."

  • 04/06/2023

In de scheurkalender 2022 van Suzy en Raymond Cretskens staat 2 juni met goud omcirkeld. Want die avond, tijdens het event ‘Onder de Sterren’, beloonde Voka – KvK Limburg hen met de 28ste Ondernemersprijs Herman Dessers. Voor het ondernemerskoppel was die prijs een extra opsteker in een pittig jaar vol onverwachte uitdagingen. Hoe kijken ze terug op het voorbije jaar?

Trotse laureaat

Een combinatie van warme familiewaarden, een uitgekiende overnamestrategie en een doorgedreven diversificatie, van bakkerij tot bouwbedrijf. Die sterktes overtuigden de vakjury van de Ondernemersprijs Herman Dessers om Suzy en Raymond en hun dochters Souleika, Jerica en Orfea in de schijnwerpers te zetten. Tot hun grote verrassing trouwens: “Onze tegenkandidaten waren stuk voor stuk gerenommeerde Limburgse ondernemingen”, blikt Raymond terug. “We dachten altijd dat deze prijs voor bekendere bedrijven bestemd was. De voorbije decennia hebben we altijd in de luwte gewerkt. Na de prijsuitreiking was het over en uit met die luwte (lacht).”
 

Manon Beerten, Suzy & Raymond Cretskens


Hart onder de riem

Niet dat de familie Cretskens dat erg vond. Want de dagen en weken na het event ‘Onder de Sterren’ stroomden de felicitaties binnen. “Al die gelukwensen en blijken van appreciatie van klanten, leveranciers en collega-ondernemers deden enorm veel deugd”, zegt Suzy. “Ook de regionale media klopten bij ons aan voor een reactie. De ondernemersprijs heeft het voorbije jaar heel wat extra deuren geopend. En uiteraard was de prijs ook een hart onder de riem voor al onze medewerkers, die elk hun steentje hebben bijgedragen – en dat nog steeds doen! – aan het succes van onze verschillende bedrijven.”

“Het team van Suzy en Raymond sleepte deze award terecht in de wacht”, zegt Manon Beerten, directeur marketing & communicatie bij Voka – KvK Limburg. “Het selfmade familiebedrijf is een echt toonbeeld van Limburgs ondernemerschap, met een mooie mix van solide en gedreven zakendoen en warme familiewaarden.”

"De prijs is ook een hart onder de riem voor onze medewerkers."
- Suzy & Raymond Cretskens, Groep Cretskens

Grotere naamsbekendheid

Een van de deuren die de award opende, was het contact met solliciterende kandidaten voor Groep Cretskens. “Sinds vorig jaar vinden hogere profielen makkelijker de weg naar ons bedrijf”, bevestigt Raymond. “Waar we vroeger toch eerder een imago van versnipperd bedrijf hadden, worden we bij sollicitanten nu gezien als een grote speler met naam en faam. De zoektocht naar nieuw talent verloopt dus iets makkelijker, al blijft de krapte op de arbeidsmarkt ons tot op vandaag parten spelen.”

Turbulent jaar

Daarmee is de toon gezet als we Suzy en Raymond vragen om terug te blikken op 2022. “De strijd om talent zal nog wel een tijdje aanhouden, zeker omdat onze vraag naar gedreven medewerkers hoog blijft”, aldus Suzy. “Daarnaast blijven de hoge energie- en grondstoffenprijzen, in combinatie met fikse loon- en kapitaalkosten, onze bedrijvengroep flink onder druk zetten. Gelukkig zien we op sommige vlakken de rust min of meer terugkeren, wat meer dan welkom is na een zeer turbulent 2022.”

Wat de gestegen loonkosten betreft, moet er Suzy toch iets van het hart: “Als werkgever gunnen we elke medewerker uiteraard een geïndexeerd loonstrookje. Alleen vinden we het jammer dat de Belgische staat de grote slokop is van een dergelijke loonaanpassing, via allerlei lastenverhogingen. Zonde dat onze medewerkers netto relatief weinig overhouden!”

Vinger aan de pols

Dat laatste thema was en is een veelbesproken gespreksonderwerp tijdens de diverse Voka-activiteiten waar de familie Cretskens enthousiast aan deelneemt. Suzy: “Ik maak graag tijd vrij voor het netwerk Obama Ladies, waar ik als lid van de stuurgroep mee de activiteiten uitstippel. Tegelijk zetel ik in de raad van bestuur van Voka – KvK Limburg. Raymond is lid van het netwerk Voka Gazellen, wat hij trouwens combineert met zijn voorzitterschap van volleybalclub Greenyard Maaseik. En via Jong Voka breiden onze dochters hun netwerk en kennis uit. Samen blijven we investeren in deze waardevolle netwerkmomenten.”

Daar is Manon uiteraard erg blij mee. “Suzy en Raymond schatten de waarde van het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen met collega-ondernemers zeer goed in. En het bevestigt mijn beeld dat ik van hen heb: een down-to-earth, bescheiden en toegankelijk ondernemerskoppel dat blijft volharden in moeilijke tijden. Met een warm hart voor hun ruim duizend medewerkers.”

Verenigen, verbinden, versterken

“Met ons event ‘Onder de Sterren’ blijven we toonaangevende Limburgse bedrijven in de bloemetjes zetten”, besluit Manon. “Dat doen we vanuit onze pijlers ‘verdedigen, verbinden en versterken’. Benieuwd wie in 2023 als winnaar van de Ondernemersprijs Herman Dessers uit de bus komt!”

Contactpersoon

Manon Beerten

Directeur marketing & communicatie

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie