Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De netwerkersestafette: Hanne Schoolmeesters (Studio Han)

De netwerkersestafette: Hanne Schoolmeesters (Studio Han)

  • 04/03/2024

Netwerken, het is een van de pijlers van de werking van Voka – KvK Vlaams-Brabant. Maar wie zijn nu de ondernemers die geregeld inspiratie komen opdoen en hun netwerk uitbreiden? Elke maand laten we een van hen aan het woord en vragen we om het stokje door te geven aan een collega-netwerker. Het resultaat? De meest ondernemende estafette van het land!

  • Hanne Schoolmeesters
  • Studio Han
  • Functie: Zaakvoerder & Designer
  • “Gestart als eenmanszaak in 2016, is Studio Han vandaag een designstudio waarin ik kan rekenen op drie medewerkers en zes freelancers op projectbasis. We maken klanten fier met straffe logo’s, stralende websites en sterke visuele communicatie voor kmo’s, overheidsinstanties en vzw’s met een sociaal-maatschappelijke impact.”

We mogen je vaak ontmoeten op de Voka-netwerkevents. Waarom neem je hier graag aan deel?

Ik luister graag naar hoe gepassioneerde ondernemers hun zaken aanpakken. Door elkaar en elkaars projecten echt te leren kennen, ontdek je ook hoe je elkaar wederzijds kunt versterken. Door mijn werk als ontwerper ken ik heel wat uiteenlopende bedrijven die ook interessant kunnen zijn voor elkaar. Die breng ik dan graag in contact met elkaar. Dat is voor mij echt leuk netwerken: zelf nieuwe mensen ontmoeten, maar ook mensen aan elkaar introduceren.

Als je een nieuwe vaardigheid zou kunnen kiezen om te leren, welke zou dat dan zijn? Waarom?

Het is niet echt een vaardigheid, maar het liefst van al zou ik de tijd kunnen pauzeren, alle waanzinnige ideeën realiseren die in mijn hoofd spoken en dan terug op start duwen. Zo zou ik ontelbare extra kleine en middelgrote bedrijven, organisaties of vzw’s kunnen verder helpen. Er is zoveel passie en kennis, maar niet iedereen slaagt erin dit aantrekkelijk de buitenwereld in te sturen. Zo bereiken ze niet altijd hun doelpubliek voor prachtig werk dat nochtans echt wel gezien mag worden!

Hanne Schoolmeesters

© Veerle Scheppers

Hoe (hard) verschilt de baan die je vandaag hebt van die waar je als kind van droomde?

Ik kom uit een doktersfamilie en de zorg voor anderen heeft me altijd nauw aan het hart gelegen. Maar de echte droom als kind was om dierenarts te worden. Een allergie strooide roet in het eten. Vandaag gebruik ik regelmatig mijn creativiteit om de welzijns- en gezondheidssector verder te helpen. Zo draag ik op mijn manier ook mijn steentje bij!

Welke Voka netwerker zou je graag in het volgende magazine zien? 

Ik geef mijn stokje met veel plezier door aan Tilly Buelens van Hallinto. Tilly is een business coach, maar ik vergelijk haar ook graag met een ‘ondernemersmama’. Met haar waardevolle inzichten neemt ze je bij de hand en gidst ze je door elke uitdaging, of je nu een solo-ondernemer bent, of een gevestigde kmo.

De tijd stopzetten, alle waanzinnige ideeën in mijn hoofd realiseren, en zo ontelbare kmo’s en vzw’s helpen. Dat zou geweldig zijn!

Hanne Schoolmeesters, Studio Han

Contactpersoon

Tuba Gungor

Adviseur Internationaal Ondernemen - Coördinator Jong Voka

Proximus

Artikel uit publicatie