Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • De mens achter de ondernemer: Yves Desmet van D&D Isoltechnics

De mens achter de ondernemer: Yves Desmet van D&D Isoltechnics

  • 02/11/2022

Wie zijn nu de ondernemers die bij Voka – KvK Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we ze naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, alleen dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig 5. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Yves Desmet in de kijker, Directeur bij D&D Isoltechnics.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

“Ervoor zorgen dat je rustig kan slapen 's avonds, zonder losse eindjes die achterblijven. Goeie nachtrust is voor mij cruciaal om goed te kunnen functioneren.”

2.    Hoe motiveer jij je team? 

“Door ze toe te laten mij te motiveren. Zo toon ik dat ik voor hun input opensta en daar putten zij dan weer energie en motivatie uit. Wederzijds respect is een toverwoord.”

3.    Wie zou je graag in persoon ontmoeten? Wat zou je willen weten? 

“Ricardo Semler, een Braziliaanse ondernemer die in 1980 als 21-jarige CEO werd van het familiebedrijf Semco. Daar bracht hij de eerste die zelfsturende teams in praktijk. Zijn bedrijf wordt nu door de medewerkers gerund.”

4.    Welke job zou je graag eens voor een dag willen proberen? 

“Als ik iets anders zou willen doen, dan zou dat voor mij betekenen dat ik mijn huidige job niet graag doe of er niet voor zorg dat mijn huidige job een droomjob is. Dat is het gelukkig wel, en dat bovendien voor meer dan één dag.”

5.    Wat is voor jou de ultieme vakantiebestemming en waarom ? 

“Thuis, op zolder in mijn mancave creatief bezig zijn met elektronica en informatica. Niet meteen een vakantiesuggestie voor het brede publiek, maar voor mij is het de ultieme bestemming.” (lacht)

Niet meteen iets voor het grote publiek, maar mijn ultieme vakantiebestemming is mijn mancave op zolder.

D&D Isoltechnics is een van de eerste VCDO-deelnemers van Voka - KvK Vlaams-Brabant. Dit jaar nemen ze al voor de vijfde keer deel aan dit duurzaamheidstraject. De onderneming uit Sint-Pieters-Leeuw mag zich intussen ook met recht en rede SDG Pioneer noemen, een erkenning vanuit UNITAR, het trainings- en onderzoeksinstituut van de Verenigde Naties. Meer info over het VCDO.

Proximus

Artikel uit publicatie