Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De mens achter de ondernemer: Leïla Drake van Legal Direct

De mens achter de ondernemer: Leïla Drake van Legal Direct

  • 05/08/2022

Wie zijn nu de ondernemers die bij Voka – KvK Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we ze naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, alleen dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig 5. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Leïla Drake in de kijker, advocaat en oprichtster van LegalDirect.

1.    Hoe motiveer jij je team? 

“We zijn een klein team en staan voor de uitdaging om te groeien – check zeker onze vacature online! Het is een job met veel verantwoordelijkheden, boeiend maar soms ook stresserend, dus zorgen we voor ruimte om dossiers goed te bespreken, te sparren en – omdat dat echt moet – onnozel te doen. Als de sfeer goed zit, zorgt deze combinatie voor evenwicht, voldoening en motivatie.”

2.    Welke superkracht zou je willen hebben? 

“Ik zou graag extra uren aan mijn dag kunnen breien. Zomaar 4u erbij, alsjeblieft! Niet om telkens meer te werken, al zou dat soms erg handig zijn, met al die deadlines. Maar ook om quality time te verlengen, nog meer dingen te kunnen doen of me in nog meer groeperingen te kunnen engageren.”

3.    Welke film zou elk ondernemer moeten gezien hebben? Waarom?

“Voor mij was dat Erin Brockovich, een film uit 2000 waarin de knappe Julia Roberts strijdt tegen het onrecht. Dankzij geweldig opspeurwerk en een staaltje juridische kennis slaagt ze erin een groot bedrijf een schadevergoeding van honderden miljoenen te laten betalen. Ik vond het geweldig én inspirerend.” 

4.    Hoe (hard) verschilt de baan die je vandaag hebt van die waar je als kind van droomde? 

“Niet! Ik wilde al vroeg advocaat worden. Dat kwam door de serie die bij ons thuis op tv liep: ‘Ein Fall für Zwei’ – ter info: ik ben Duitse en in een Duits huishouden opgegroeid. Hoofdpersonage Matula ging mijn sidekick worden. De materies die ik nu voor mijn cliënten beoefen (ondernemingsrecht, vennootschapsrecht en privacyrecht) zijn wel verschillend van wat er op tv werd gedaan, maar de aanzet is toen toch gegeven.”

5.    Wat is je favoriete plek in de provincie Vlaams-Brabant en waarom?

“‘Gewoon’ Leuven, met al zijn facetten. Sinds we ons kantoor aan de Martelarenlaan hebben gekocht, geniet ik er enorm van: lunch met cliënten in het stad, drinks met de vrienden in Park Bellevue op vrijdagavond, een wandeling rond Abdij van Park om het hoofd leeg te maken… Ideaal.”

De ruimte voorzien voor je medewerkers om ook eens onnozel te kunnen doen, dat is echt nodig

Leïla Drake van LegalDirect

Leïla Drake is een graag geziene gast op tal van activiteiten van Voka – KvK Vlaams-Brabant. Ze is nauw betrokken bij Jong Voka Vlaams-Brabant en laat zich geregeld inspireren tijdens de ontbijtclubs Hageland die doorgaan in de Winge Golf & Country Club. Ook interesse om events bij te wonen? Klik op de button om al onze activiteiten te bekijken.

Klik hier!

Proximus