Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • De mens achter de ondernemer: Koen Eraly van Eraly Verzekeringen

De mens achter de ondernemer: Koen Eraly van Eraly Verzekeringen

  • 15/09/2022

Wie zijn nu de ondernemers die bij Voka – KvK Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we ze naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, alleen dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig 4. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Koen Eraly in de kijker, bestuurder en eigenaar van Eraly Verzekeringen.

1.    Indien tijd en budget geen issue zouden zijn, hoe zou je het liefst je dagen vullen? 

“Ik zou beginnen met meer naar mijn lichaam te luisteren: meer tijd nemen om te ontwaken met een ochtendwandeling gevolgd door een rustig ontbijt. Daarnaast zou ik me meer sociaal inzetten: een bejaarde of zieke bezoeken of er een boodschap voor doen. Zeker na corona is er veel eenzaamheid onder de mensen. Verder zou ik meer sport willen doen en twee keer per week wellness want dat brengt me echt tot rust. De dag afsluiten zou ik doen met een lekker glas champagne of Médoc. Eigenlijk allemaal realiseerbare wensen die ik best niet te lang uitstel.”

2.    Als je een nieuwe vaardigheid zou kunnen kiezen om te leren, welke zou dat dan zijn? 

“Een muziekinstrument goed kunnen bespelen: piano of viool spelen lijkt me erg ontspannend en je kan er echt je gevoelens in leggen.”

3.    Welke job zou je graag eens voor een dag willen proberen? 

“Piloot, een oude jongensdroom van mij. Het moet een geweldige kick geven om een 747 of A380 in de lucht te stuwen voor een lange vlucht en de verantwoordelijkheid te hebben over het lot van 400 passagiers, gelukkig zijn er dan minstens 2 piloten op zo’n toestel.” (lacht)

4.    Welk boek zou op school verplichte lectuur moeten zijn?

“Hoewel de vraag interessant is, denk ik niet meteen aan een boek, maar een vak waarbij hedendaagse maatschappelijke noden en tendensen aan bod komen. Zoals hoe om te gaan met stress, hoe kan je mensen helpen die zich niet goed in hun vel voelen, hoe kan je dat detecteren, welke rol kan je spelen in een ESG-samenleving waarbij iedereen best met zichzelf zou beginnen, hoe reageer je op pestgedrag, discriminatie, hoe ga je best om met smartphone, mindfulness, etc. Zo veel thema’s waarvan je vaak hoort zeggen ‘dat wordt op school niet geleerd…’. We moeten nog meer accent leggen op ‘snelle verandering’ en hoe ermee om te gaan aangezien dit intussen een basiskenmerk is geworden van onze maatschappij en economie. Een school moet zich ook sneller aanpassen aan veranderingen net zoals bedrijven. Ik pleit ook voor nog meer structurele samenwerking tussen school en bedrijf. We moeten jongeren aanleren om in hun eigen kracht te staan, dat ze op meerdere domeinen mentaal voorbereid zijn. Dat lijkt me meer waard dan een diploma fysica.”
 

Wat vandaag op school ontbreekt, is een vak dat hedendaagse maatschappelijke noden en tendensen behandelt en jongeren helpt om te gaan met razendsnelle verandering.

Proximus

Artikel uit publicatie