Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De mens achter de ondernemer: Karel Van den Eynde van Miss Miyagi

De mens achter de ondernemer: Karel Van den Eynde van Miss Miyagi

  • 24/11/2022

Wie zijn nu de ondernemers die bij Voka – KvK Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we ze naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, alleen dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig 4. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Karel Van den Eynde in de kijker, Partner bij Miss Miyagi.

1.    Wat vind je leuk om te doen in het weekend?  

“De perfecte weekendactiviteit, naast lang ontbijten en quality time met het gezin, is een lange looptraining in de herfstzon op zondag. Compleet van de wereld, weg van alles en iedereen en de hele week van rat race verwerken tijdens 2u frisse lucht en leegte… en dan, herboren thuiskomen om een lange namiddag weg te duiken achter potten en pannen met een aantal topnummers op de achtergrond.”

2.    Wat is je favoriete plek in de provincie Vlaams-Brabant en waarom?  

“Een combinatie van Meerdaalwoud en Leuven centrum. Het bruisende en de stilte. In een ideale wereld woon ik 2 dagen per week in het Meerdaalwoud en 5 dagen in Leuven centrum. Ik heb de combinatie van drukte en leegte nodig om mijn week door te komen. Al moet ik toegeven dat de laatste jaren er maar weinig ruimte was in de agenda voor de leegte.”

3.    Wie zou je graag in persoon ontmoeten? Wat zou je willen weten?

“MacGyver. Ik ben heel onhandig dus hij zal me zeker wat kunnen bijleren. Daarbij lijkt me rondrijden in zo’n coole Jeep in de zon ook wel de moeite.”

4.    Welke job zou je graag eens voor een dag willen proberen?

“Psycholoog. Moet toch heerlijk zijn om mensen op zeer korte termijn te kunnen doorgronden en dan ook nog te koppelen aan de juiste theorieën en oplossingen. Als je dat dan ook nog kan verwoorden op een verstaanbare manier dan lijkt een hele dag boswandelingen maken met patiënten niet meer ver weg. Ideaal dus.”

5.    Wat is jouw grootste uitdaging tot nu toe?

“Professioneel was het best een uitdaging om samen met mijn 2 medevennoten, Toon Manders en Michiel van Balen, de laatste 5 jaar aan de kar te trekken van het ontstaan van Miss Miyagi en de 3 zusterbedrijven die hieraan gekoppeld zijn. 3 bedrijven oprichten en inkopen in een 4e bedrijf, en dit op een tijdspanne van 5 jaar, was best uitdagend. Los daarvan is het ondernemerschap zo boeiend en inspirerend dat de afgelopen 5 jaren niet aanvoelen als een gigantische beklimming. Eerder een uitdagende tocht.”

Drie bedrijven oprichten en inkopen in een vierde bedrijf, en dit op een tijdspanne van 5 jaar, was best uitdagend

Miss Miyagi een alternatieve projectontwikkelaar die zich specialiseert in ontwikkeling van bijzondere vastgoedprojecten met een positieve maatschappelijke impact. Onlangs vierden ze hun 5e verjaardag. Daarvoor kregen ze van Voka – KvK Vlaams-Brabant een certificaat overhandigd. Daarnaast is Karel geregeld te gast op Voka netwerkevents en verleent hij zijn uitgebreide expertise over vastgoed.

Proximus
Dyls februari2024

Artikel uit publicatie