Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • De mens achter de ondernemer - Joeri Billast van EFFICADO

De mens achter de ondernemer - Joeri Billast van EFFICADO

  • 25/05/2022

Wie zijn de ondernemers die bij Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we hen naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, maar dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig vijf. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Joeri Billast in de kijker, Social Media Strateeg bij EFFICADO.

Welk managementboek zou je elke ondernemer aanbevelen?

Ik kan een hele lijst opnoemen. Maar als ik me tot één boek moet beperken, dan kies ik voor de klassieker ‘Think and Grow Rich’ van Napoleon Hill. In het Nederlands is het vertaald als ‘Denk groot en word rijk’. Ik herinner me dat ik dit boek voor het eerst las bij de opstart van mijn eerste bedrijf, BC Square. De inzichten van dit boek hebben zeker bijgedragen tot mijn succes.

Wat is jouw tip aan andere ondernemers om te ontspannen?

Wat voor mij momenteel het best helpt, is om een yogales mee te doen of te gaan zwemmen. Ik rijd dan van Lovenjoel naar Leuven en terug met de fiets om de volledige ervaring zo sportief mogelijk te houden. En ook om file te vermijden, want anders is het al helemaal geen ontspanning meer. (lacht)

Welke job zou je graag eens voor een dag willen proberen?

Ik zou graag eens een dag sportjournalistzijn op het WK voetbal, en dan liefst in het kamp van de Rode Duivels natuurlijk. Het lijkt me een fantastische ervaring om zo’n event van dichtbij mee te maken en te kijken hoe het eraan toegaat achter de schermen.

Van welke trends verwacht jij dat ze in de toekomst zullen toenemen? 

Als digitale strateeg denk ik aan de verdere opkomst van technologieën rond augmented reality (AR), virtual reality (VR), blockchain, non fungible tokens (NFT), artificial intelligence… Deze technologieën gaan de ‘metaverse’ mogelijk maken, een volledig virtuele wereld. We zitten vandaag in de overgang van web 2.0 – het internet met sociale interacties zoals we dat vandaag kennen – naar web 3.0. Spannende tijden!

Joeri Billast is Social Media Strateeg bij EFFICADO. Hij is tevens de auteur van het marketingboek ‘The 5K Challenge for Solopreneurs’ en host van de marketingpodcast ‘CMO Stories’. Na een deelname aan het Voka Plato-traject Sales & Marketing werd hij Plato-peter voor de groepen ‘Business goes digital’ en ‘Sales & Marketing’.

Joeri geeft tijdens een gratis webinar van Voka - KvK Vlaams-Brabant inzicht over Social Media Marketing voor ondernemers. Je krijgt een handige update over het huidige socialemedialandschap en hoe jouw onderneming er ook online mee kan scoren. Meer info via www.voka.be/activiteiten/social-media-marketing-een-notendop

Proximus

Artikel uit publicatie