Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • De mens achter de ondernemer - Hendrik Seghers van Hospidex

De mens achter de ondernemer - Hendrik Seghers van Hospidex

  • 25/05/2022

Wie zijn de ondernemers die bij Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we hen naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, maar dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig vijf. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Hendrik Seghers in de kijker, CEO van Hospidex.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Dat kreeg ik van mijn schoonvader Mr. Huart. Hij zei altijd: “Il faut faire d’une larme une perle”, oftewel: je moet van een traan een parel maken. Daarmee bedoelde hij dat je bij tegenslag niet moet zitten kniezen maar de rug rechten. Elke tegenslag biedt een opportuniteit.

Wat vind je het allerleukste aan je job? 

De enorme variatie. Het ene moment denk je strategisch op de raad van bestuur, het andere moment steek je de handen uit de mouwen en bouw je op een beurs mee een stand op met je medewerkers. Geen werkdag is dezelfde en dat houdt me scherp.

Wie zou je graag in persoon ontmoeten? Waarom, en wat zou je willen weten? 

De vroege Léon Spilliaert, een van de voornaamste Belgische kunstschilders uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Ik zou met hem willen zwerven in Oostende en hem willen vragen hoe het was om te leven rond de eeuwwisseling in 1900. De meest onderschatte Belgische schilder, maar hij maakt nu gelukkig wel een inhaalbeweging!

Wat is je favoriete plek in de provincie Vlaams-Brabant en waarom? 

Het is er op het moment dat je dit vraagt helemaal het seizoen voor: ik kan ontzettend genieten van de bloesems in de Hagelandse fruitboomgaarden rond Attenrode-Wever. Het prachtige kasteel daar maakt het plaatje helemaal af.

Hendrik Seghers is CEO van Hospidex. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in de invoer, distributie en commerciali-sering van medisch materiaal in de Benelux en West-Europa. De afgelopen jaren benutte het bedrijf zijn expertise optimaal in de strijd tegen het coronavirus. Eind maart werden ze door Voka KvK Vlaams-Brabant verkozen tot ‘Zuid-Hagelandse Onderneming van het jaar 2021’.
 

Proximus

Artikel uit publicatie