Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De mens achter de ondernemer: Geert Windels van Idé Coffee Systems

De mens achter de ondernemer: Geert Windels van Idé Coffee Systems

  • 05/08/2022

Wie zijn nu de ondernemers die bij Voka – KvK Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we ze naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, alleen dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig 4. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Geert Windels in de kijker, General Manager bij Idé Coffee Systems.

1.    Wat vind je leuk om te doen in het weekend? 

“Al sinds mijn kindertijd ben ik gefascineerd door alles op 4 wielen en dan vooral oude auto’s. Ik kocht tot groot ongenoegen van mijn ouders na mijn afstuderen mijn eerste oldtimer, die ik op vandaag nog altijd in mijn bezit heb. Mijn favoriete ontspanning en beste methode om te ontstressen in het weekend is als ik op zaterdag in mijn garage aan mijn oldtimers kan werken. Niets leuker dan een afgedankt voertuig volledig kunnen opknappen en zo een tweede leven te geven. Vandaar ook mijn passie voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft.”

2.    Wat is de belangrijkste eigenschap van een goede manager? 

“Ik durf niet te zeggen dat ik dat weet. Al probeer ik de juiste mensen op de juiste plaats in te zetten en hen een zekere vrijheid te geven om hun werk zelf te organiseren waardoor ik denk dat ze meer voldoening krijgen van hun job en zich ook beter in hun vel gaan voelen en dus beter gaan presteren. De laatste 2 jaar echter was de allerbelangrijkste eigenschap het schip drijvende te houden want voor ons bedrijf dat koffie levert aan kantoren hoef ik je niet te zeggen dat we in woelig water terecht waren gekomen toen de overheid het thuiswerk verplichtte.”

3.    Als je het allemaal opnieuw zou kunnen doen, wat zou je dan studeren? Wat heb je nu gestudeerd? 

“Ik heb Licentiaat in de bedrijfseconomische wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Gent. Een heel algemene opleiding die me heeft geleerd om heel analytisch te denken en me ook inzichten heeft bezorgd in de verschillende domeinen van de bedrijfsvoering. Een echte aanrader! Enig nadeel, je weet veel van verschillende domeinen, maar bent eigenlijk nergens specialist in. Mocht ik het opnieuw doen zou ik vermoedelijk hetzelfde studeren, maar dan aangevuld met een studie gericht op de automobielsector.”

4.    Wat is voor jou de enige plek waar mensen altijd (of juist nooit) heen zouden moeten gaan voor vakantie? 

“Eigenlijk ben ik niet echt een grote vakantieganger. Aangezien ik voor mijn job al lange dagen maak en dus weinig thuis ben, kan ik het echt wel appreciëren om ook eens nergens naartoe te moeten en niets te hoeven doen. Wat op vakantie gaan betreft hebben mijn vrouw en ik een aantal jaren terug gezworen om nooit meer op reis te gaan naar plaatsen waar je ook in de file moet staan aan het buffet om aan eten te geraken! De mooiste vakantiebestemming die ik iedereen aanraad en die veel indruk op met heeft gemaakt is Namibië. We zijn daar een paar jaar terug gedurende 10 dagen doorheen getrokken met een jeep en geslapen in verschillende tot de verbeelding sprekende lodges. De ruimte die er daar nog is, het contact met de natuur en de mensen staat voor eeuwig in mijn geheugen geprent.”

Ik probeer mijn mensen op de juiste plaats te zetten en verleen hen een zekere vrijheid. Op die manier halen ze meer voldoening uit hun job en presteren ze beter.

Geert Windels van Idé Coffee Systems

Geert Windels is General Manager bij Idé Coffee Systems uit Asse. Zij voorzien bedrijven van kwalitatieve koffie op maat van hun werknemers. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel: dankzij hun inspanningen voor het Voka Charter Duurzaam Ondernemen mogen ze zich intussen SDG-Pioneer noemen. Naast zijn goedgevulde professionele agenda maakt Geert ook graag tijd voor de Voka Fietst!-community waarbij managers, bedrijfsleiders en C-level verzamelen om het aangename aan het sportieve te koppelen. Daarbij verkennen ze de hele provincie. Meer info? Klik op de button!

Klik hier!

Proximus