Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De mens achter de ondernemer: Anne Lenaerts van Nnof

De mens achter de ondernemer: Anne Lenaerts van Nnof

  • 07/04/2022

Wie zijn nu de ondernemers die bij Voka - KvK Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we hen naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, maar dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig vier. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Anne Lenaerts in de kijker, Senior Workplace Expert bij Nnof.

Anne Lenaerts is Senior Workplace Expert bij Nnof dat deel uitmaakt van de PMC Holding. Zij zetten sterk in op duurzaamheid en werden in 2021 gelauwerd met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

1. Als tijd en budget geen issue zouden zijn, hoe zou je het liefst je dagen vullen?

Met ontmoetingen met interessante mensen. Netwerken is voor mij een echt werkwoord, maar ik doe het heel graag. Uit elk gesprek leer ik iets. En van verbanden leggen en verbonden smeden op langere termijn, daar krijg ik energie van. Ook de sprankel vinden die mensen met elkaar verbindt en raakt, daar hou ik van.

2. Wat is het leukste dat iemand op het werk ooit voor je heeft gedaan?

Recent was ik genomineerd om de Sustainability Professional van het jaar te worden, een nationale wedstrijd van VBO/ FEB. Mijn baas, Kurt Florus, heeft me toen voorgesteld om een mediacampagne op te trekken rond mijn nominatie. Dat heb ik enorm gewaardeerd. Ik heb een superboost gekregen van het feit dat mijn naasten me zo optimaal ondersteunen. Dat was thuis trouwens minstens even sterk het geval. Mijn gezin heeft me een heerlijke dynamiek gegeven, met als grote aanvoerder mijn echtgenoot Marnix. Schatten zijn het.

3. Wat vind je het allerleukste aan je job?

De meerwaarde die we met onze Nnof-dienstverlening elke dag opnieuw bieden. We voegen cirkels toe aan het leven van kantoormeubilair, waardoor we de productie van nieuw materiaal vermijden én de afvalfase zo lang mogelijk uitstellen. Dat zorgt voor 80% minder impact op het milieu! Dat is toch een schitterend? Daaraan elke dag opnieuw kunnen meewerken, daar word ik blij van.

Bovendien doen we dat door op mensen in te zetten: de betrokken medewerkers bij onze klant, maar ook onze collega’s intern. We maken er telkens opnieuw een WIJ-verhaal van. Door de hoge participatiegraad voelt iedereen zich verantwoordelijk en hebben de projecten grote kans op slagen.

4. Wie zou je graag een dag willen zijn? Wat zou je doen?

Een vogel. Kunnen vliegen en de wereld van daarboven kunnen aanschouwen, elke seconde van de dag, lijkt me heerlijk.

Proximus

Artikel uit publicatie