Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De magische kracht van animatievideo

De magische kracht van animatievideo

  • 31/03/2023

Zeggen dat ondernemer Jef De Cat, zaakvoerder van de animatiestudio Ozmotion in Landen, gepassioneerd is door video en animatie, is een understatement van jewelste. “Al tijdens mijn studies wou ik zoveel mogelijk soorten animatie onder de knie krijgen, van 3D tot stop-motion. Ook als ondernemer blijf ik gulzig naar nieuwe kennis en ervaringen.”

Jef De Cat (Ozmotion)


Met Ozmotion wil ik bedrijven en organisaties een compleet gamma van alle soorten animatie aanbieden, van het ontwerpen van logo-animaties tot het vertalen van complexe materie in toffe, laagdrempelige video’s”, steekt Jef van wal. Al tijdens zijn masterstudies animatiefilm aan het RITCS ging hij als freelancer aan de slag. Het bleek de ideale manier om theorie en praktijk aan elkaar af te toetsen.

Proeven van ondernemerschap

Als freelancer kreeg Jef de kans om tal van boeiende animatieprojecten mee in goede banen te leiden. “Ik werkte jarenlang in onderaanneming van diverse productiehuizen. Na verloop van tijd begon het te kriebelen om een eigen animatiestudio op te starten. Toen ik op een bepaald moment een groot klantenproject mocht beheren, richtte ik begin 2019 Ozmotion op. Die stap heb ik me nog geen seconde beklaagd!”

De magie van bewegende beelden

Over de naam Ozmotion heeft Jef goed nagedacht. “Uiteraard is er de verwijzing naar beweging en animatie. Met het voorvoegsel ‘Oz’ – met een link naar ‘The Wizard of Oz’ – wou ik ook het magische aspect van bewegende beelden benadrukken. En ten slotte verwijst de bedrijfsnaam ook naar ‘leren door osmose’, ofwel een natuurlijk leerproces via het onderling delen van informatie. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld bedrijfsanimatievideo’s, die kijkers op een aangename en laagdrempelige manier kennis bijbrengen.”

"Ik geloof heel sterk in animaties die mensen willen - in plaats van moeten - zien."

Personeelsbeheer als grootste uitdaging

Toen Jef als ondernemer uit de startblokken schoot, had hij vooraf uiteraard alle ins en outs goed in kaart gebracht. Toch was er één aspect dat hij onderschat heeft. “Het aanwerven van en leidinggeven aan medewerkers waren – en zijn nog steeds – een boeiende leerschool én een zoektocht naar de beste aanpak. Ondanks mijn ervaring als coach van een waterpoloteam heb ik tot mijn scha en schande moeten vaststellen dat op de werkvloer complexere spelregels van toepassing zijn. In het verleden heb ik jammer genoeg al de samenwerking met een medewerker moeten beëindigen, en dat vond ik een ingrijpende ervaring.”

Genieten van flexibilitieit en vrijheid

Gelukkig biedt het ondernemerschap ook tal van voordelen. Over de drie belangrijkste hoeft Jef niet lang na te denken: “Voor mij staat flexibiliteit zeker bovenaan. Kunnen doen waar je zin in hebt, met een afwisseling tussen corporate en sociale projecten, biedt mij en mijn collega Casper erg veel voldoening. Ook het snel kunnen doorhakken van professionele knopen – zonder verantwoording te moeten afleggen aan anderen – vind ik een pluspunt. En uiteraard zijn er de verrijkende contacten met klanten en leveranciers. Iets waarbij ik vanuit Voka trouwens uitstekend ondersteund word.”

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie