Skip to main content
Map

De maand van Johann: #samendoorgaan

  • 30/04/2020

In het mei-nummer van Bedrijvig Limburg geeft onze gedelegeerd bestuurder een stand van zaken omtrent de coronacrisis.

"We zijn een marathon aan het lopen. En dat terwijl we ongetraind aan de startlijn kwamen. Menig loper had de handdoek intussen reeds geworpen. Maar jullie niet. Onze ondernemers blijven gaan. Op karakter. En hoewel we stappen blijven zetten, is de eindmeet nog niet in zicht. Maar denk eraan: jullie staan hier niet alleen in.

"Onze medewerkers gaven meer dan duizendtweehonderd individuele corona-adviezen."

Zo hebben we velen van jullie vanuit Voka – KvK Limburg persoonlijk opgebeld. Om te vragen hoe het gaat, maar vooral om te vragen hoe we kunnen helpen. Daarnaast gaven onze medewerkers meer dan duizendtweehonderd individuele corona-adviezen. Bovendien hebben we hard gestreden om de overheidssteun zo optimaal mogelijk te enten op jullie noden. We kunnen de race niet voor jullie lopen, maar we kunnen wel het pad zo vlak mogelijk maken.

Dat er nog hindernissen bij zullen komen, staat buiten kijf. Dit coronavirus is onvoorspelbaar. De bijhorende crisis is dit mogelijks nog meer. Dit wilt echter niet zeggen dat de ratio overboord gegooid mag worden. Het geduld van ondernemers is lang genoeg op de proef gesteld. De druk op onze economie én onze mensen is stilaan ondraaglijk geworden.

“Jullie staan hier niet alleen in.”

Ik hoop dat wanneer u dit leest uw bedrijf terug open is. Dat zou betekenen dat ons werk van nu heeft geloond. Maar ook dan hebben we nog wel wat kilometers af te leggen. De moeilijkste opdracht ligt na de lockdown. Er moet een sterk relanceplan op tafel komen om onze bedrijven terug van duurzame inkomsten te verzekeren. De overheid moet investeren, onze export moet gestimuleerd worden en innovatie moet onze economische motor terug op volle toeren doen draaien. Laat deze crisis niet doelloos zijn. Ze kan en moet leiden tot een grote transformatie van onze nationale en regionale structuren op middellange termijn. De weg is nog lang. Maar we zullen #samendoorgaan!"

Johann Leten
Gedelegeerd bestuurder Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie