Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De Kwaremont is meer dan koers alleen

De Kwaremont is meer dan koers alleen

  • 18/04/2023

Waar Gouverneur voor Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter tijdens de voorbije voorjaarsklassiekers nog de seingevers, politiemensen en bij uitbreiding alle veiligheidsdiensten een hart onder de riem kwam steken, brengt ze vandaag (18/04/23) uitgebreid bezoek aan Bekina in Kluisbergen. Het internationaal gewaardeerde familiebedrijf produceert er sinds 1962 laarzen, en toont aan dat er in de regio meer te doen is dan kasseihellingen bedwingen.

Bekina gouverneur
Vlnr: CEO Thomas Vanderbeke, Gouverneur Carina Van Cauter, Burgemeester Philippe Willequet en voormalig CEO Georges Vanderbeke

Er liggen heel wat kleinere en grotere productiebedrijven verscholen in de Vlaamse Ardennen. Ze zorgen voor dynamiek en werkgelegenheid in de regio. De Bekina bedrijvengroep telt ondertussen 4 businessunits, Bekina Boots, Bekina Indurub, Bekina Compounds en BeSealed, en stelt alles samen 120 medewerkers tewerk.

Vlaamse Ardennen bruisen van bedrijvigheid

Thomas Vanderbeke, CEO bij Bekina, is blij met het bezoek van de Gouverneur: “We kunnen het potentieel van de Vlaamse Ardennen voor bedrijven niet sterk genoeg benadrukken. We slagen er hier in om een familiale wereldspeler uit te bouwen, innovatief en koploper in een aantal nichesectoren. We produceren hier veel meer dan enkel polyurethane veiligheidslaarzen. Gedurende ons 60 jarig bestaan hebben onze ingenieurs en salesteams zich ook toegespitst op heel uiteenlopende niches, onder andere veerelementen voor lattenbodems, dichtingssystemen voor betonstructuren en rubbermengsels voor diverse high-tech toepassingen. Dat de Gouverneur ook het economisch belang van deze regio in de kijker zet, betekent voor ons erg veel.”

thomas vanderbeke
Thomas Vanderbeke, CEO van Bekina, licht het productieproces toe tijdens het bedrijfsbezoek.


Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder bij Voka Oost-Vlaanderen, beaamt dit: “Innovatieve bedrijven zijn de motor van de Vlaamse Ardennen, ze zorgen dat de regio bruist en leeft. Je zou het niet vermoeden, maar ze stellen veel meer mensen tewerk dan in het toerisme, die uiteraard ook haar rol heeft. We zijn dan ook blij dat Gouverneur Van Cauter de tijd neemt om Bekina, een van de belangrijke werkgevers in de regio, te bezoeken. Ook zij kampen met de uitdagingen van deze tijd: blijvend innoveren, talent aan het werk krijgen en het duurzaamheidsvraagstuk aangaan.” 

Economie op kop

“Om toch in de koerssfeer te blijven: Oost-Vlaanderen en de Vlaamse Ardennen rijden ook economisch op kop. We zijn de provincie met de laagste werkloosheid van België. Maar liefst 80% van de bevolking tussen 20 en 64 jaar is hier aan het werk. Oost-Vlaanderen staat in Europa te boek als 10e meest competitieve regio. De vele innovatieve maakbedrijven in de Vlaamse Ardennen, waarvan Bekina een prachtig voorbeeld is, zijn een essentieel onderdeel van dit succes. We mogen evenwel niet op onze lauweren rusten. We moeten blijven investeren in deze regio en ruimte voorzien om verder te groeien”, aldus gouverneur Carina Van Cauter.

bedrijfsbezoek
 

Heb je vragen of opmerkingen over dit persbericht? Laat het ons weten.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Op de hoogte blijven van onze acties rond belangenbehartiging uit onze regio?

Meld je aan of maak een account om dit aan te passen.

Contactpersonen

Maarten Dheedene

Belangenbehartiging – Manager Duurzaam Ondernemen

Elisabeth Minnaert

Directeur regio Vlaamse Ardennen & Leiestreek - Groeitrajecten

Samen ondernemen, samen groeien

Waar lig jij wakker van? Hoe kan Voka jou verder ondersteunen en een gunstiger bedrijfsklimaat scheppen?

Laat het ons weten.