Skip to main content

In de kijker

  • 18/05/2020

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant zet sterk in op de regionale Voka-werking. Hiermee willen we u nog makkelijker in contact brengen met ondernemers uit uw regio. We willen de vinger aan de pols houden, ook bij politici, om uw belangen nog beter te verdedigen. Hier kan u de meest actuele bedrijfsnieuwtjes terugvinden van leden uit de regio Aarschot.

Jennes anticipeert op elektrisch groeiverhaal

02 september 2020

Audi-, Skoda-, VW-en Seat-concessiehouder Jennes investeert in de uitbouw van elektrische laadpalen op de sites van hun vijf filialen, in Boortmeerbeek, Aarschot, Kampenhout, Bertem en Machelen. 

In het kader van het nieuwe gamma van de beschikbare elektrische wagens en de verwachte uitbreiding van het aanbod elektrische voertuigen heeft concessiehouder Jennes beslist om fors te investeren in laadpalen. “We vinden het belangrijk dat we onze klanten de nodige laadinfrastructuur kunnen aanbieden, zodanig dat ze altijd bij ons terecht kunnen en met een volgeladen wagen kunnen vertrekken”, zegt zaakvoerder Rudi Jennes.

Supercharger

Op de vijf sites van de autogroep werden laadpalen geplaatst. “We voorzien meerdere laadpunten waaronder 22 kW AC laders en 6 kW DC laders. In onze carrosserie in Kampenhout-Sas , gelegen langs een belangrijke verkeersader, investeren we in een supercharger van 320 kW. Deze installatie geeft de mogelijkheid om elektrische wagens in een mum van tijd op te laden. De nieuwe Audi e-tron GT bijvoorbeeld zal op 10 minuten zo goed als volgeladen zijn”, luidt het.

Publiek beschikbare palen

Jennes heeft ook de knoop doorgehakt dat het enkele van de laadpunten beschikbaar zal maken voor het grote publiek. “Omdat we de groei van de elektrische mobiliteit genegen zijn zullen deze laadpunten ook beschikbaar zijn voor wagens die niet tot onze merkenportefeuille behoren”, besluit Jennes.

Over de omvang van de investering wordt niet gecommuniceerd.

Bron en tekst: Alain Trappeniers van made in Vlaams-Brabant

 

Contactpersoon

Pascal Caroyer

Adviseur Belangenbehartiging – Regiowerking & Luchthaven

AW_Digitalisering
IMU - vzw - Remant
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU - VZW - multibureau
IMU - vzw - Salesforce
imu - vzw - Altez
Proximus
IMU - vzw - Bebat
AW_Welt_6stappenplan