Skip to main content
 • Nieuws
 • De Kamer bereiken tijdens de werken aan de Leien

De Kamer bereiken tijdens de werken aan de Leien

 • 31/05/2017

De Antwerpse zetel van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, ligt aan de Markgravestraat 12, in het hart van de binnenstad. Door de ingrijpende infrastructuurwerken die begin juni aan de nabijgelegen Leien zijn gestart,  adviseren wij u graag bij uw verplaatsing.

Kom met het openbaar vervoer

Markgravestraat 12 is vlak bij het premetrostation Meir. Met de tramlijnen 3, 5, 9 en 15 kan u ons vlot bereiken. Deze lijnen hebben ook een rechtstreekse verbinding met het treinstation Antwerpen-Centraal. Ook tramhalte Antwerpen Sint-Jacob ligt vlakbij. Met de tramlijnen, 11, 12 en 24 raakt u vlot op onze locatie. Klik hier voor een overzicht van alle tram- en buslijnen. Kijk vooraf even op de routeplanner van De Lijn om uw vertrek- en terugkeertijden te checken. Kiest u voor de stadsfietsen van Velo? Weet dan dat Velo-stations Meirbrug en Keizerstraat op wandelafstand zijn.

Combineer wagen en openbaar vervoer

 • Vanuit het noorden van de stad: U kan parkeren op P+R Luchtbal en met tram 6 naar de premetrostation Astrid komen. Daar vindt u aansluiting op lijn 3 en 5 die u naar premetrostation Meir brengen. Parkeren op P+R Merksem kan ook, met tram 3 rijdt u rechtstreeks naar premetrostation Meir.
 • Vanuit het oosten van de stad: U kan kiezen om de wagen achter te laten in Wijnegem. Met lijn 5 rijdt u rechtstreeks naar premetrostation Meir. Kiest u voor P+R Wommelgem, neem tram 8 tot premetrostation Astrid en stap er over op lijn 3 en 5 naar premetrostation Meir.
 • Vanuit het zuiden van de stad: U kan parkeren op P+R’s Schoonselhof en Olympiade. Daar brengen respectievelijk de lijnen 10 en 6 u naar premetrostations Astrid of Diamant waar u overstapt op lijn 5 naar premetrostation Meir. Vanuit P+R Boechout rijdt u rechtstreeks met lijn 15 naar premetrostation Meir.
 • Vanaf het westen van de stad: U kan parkeren op de P+R’s Melsele en Linkeroever. Met tramlijnen 3, 5, 9 en 15 rijdt u rechtstreeks naar premetrostation Meir.

Toch met de wagen? Parkeer uw wagen op onze voordeelparking

Omdat de Leien zijn onderbroken, blijft u met de auto best zo lang mogelijk op de Ring en of de Singel. Het signalisatieplan heeft de historische stadskern in drie delen opgesplitst: onze Kamer ligt in de zone ‘Centrum-Noord’. U kan zich tegen voordeeltarief parkeren in Interparking Meir (Eiermarkt 33/35, 2000 Antwerpen). 

 • Komt u uit noorderlijke of oostelijke richting, volg dan deze signalisatie door op de Ring afrit Merksem (1) of Deurne (2) te nemen. Zet uw weg voort om vervolgens via de Noorderlaan of de Singel de stad binnen te komen en de Italiëlei te bereiken.
 • Komt u van Linkeroever of het Waasland, kan u de Waaslandtunnel nemen om de Italiëlei te bereiken.
 • Vanop de Italiëlei is een tijdelijke verbinding mogelijk naar de Lange Nieuwstraat. Sla de straat in en volg de ‘parkeerroute Meir’
 • Komt u uit het zuiden, dan neemt u op de Ring afrit 5a Zuid – Antwerpen Centrum. Rij door de Bolivartunnel de Leien op. Sla links af aan de Nationale Bank en via de Leopoldstraat en de Huidevetterstraat, bereikt u de Eiermarkt. 
 • U kan Interparking Meir ook bereiken via de Scheldekaaien.
 • Het signalisatieplan van het historisch centrum vindt u hier

Meer info over de bereikbaarheid van de stad Antwerpen vindt u op www.slimnaarantwerpen.be

 

Contactpersoon

Steven Roeland

Mobiliteitsmanager

Gosselin
Welt white paper
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD Worx
Tormans