Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De juiste medewerkers voor je event

  • 03/11/2023

Als er één sector is waar de flexibele inzet van allround arbeidskrachten een belangrijke succesfactor is, dan is het wel de eventsector. Die boodschap heeft het team van Younit goed begrepen. Dit servicekantoor met interimlicentie biedt bedrijven en organisaties een ‘comyounity’ van kwalitatieve in-house opgeleide werkkrachten aan. Oprichter en zaakvoerder Björn Bouwmans kijkt vol vertrouwen naar de toekomst, mede dankzij de ondersteuning door Plato.

Björn startte Younit op in 2019, en dat werd meteen een pittig traject. Met ‘dank’ aan de coronapandemie die begin 2020 uitbrak. “Oorspronkelijk heb ik Younit opgestart als matchmaker tussen de eventsector en gemotiveerde medewerkers – van hulpkelners tot crew achter de schermen – die in deze branche aan de slag willen gaan”, geeft Björn aan. “De voorbije jaren heb ik deze service uitgebreid met hr-ondersteuning voor werkgevers én interne opleidingen voor onze pool van kandidaten. Ik ben er trots op dat we vandaag een hechte groep van Youniters hebben uitgebouwd.”
 

Björn Bouwmans, Younit


Grondige stresstest

De coronapandemie stelde die ‘comyounity’ echter zwaar op de proef. “Toen in maart 2020 ons land in lockdown ging, ging de eventsector noodgedwongen mee op slot. Met Younit hadden we toen een pool van circa vierhonderd flexibel inzetbare medewerkers, waarvan een groot deel een nieuwe professionele uitdaging aanging. Als ondernemer was dit even slikken, maar ik ben er trots op dat we deze moeilijke periode goed doorstaan hebben. Vandaag is het alle hens aan dek om alle jobspots vlot ingevuld te krijgen.”

Flexibiliteit en vrijheid

Anno 2023 zijn Björn en zijn team een vertrouwde partner voor tal van bedrijven en organisaties in de eventsector, zoals bijvoorbeeld cateraars en eventorganisatoren, maar ook voor overheden, scholen en bedrijven uit andere sectoren. “Het is onze missie om het aanbod en de vraag naar werk zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen”, aldus Björn. “Via het creëren van flexibele werkroosters geven we medewerkers de vrijheid om hun werkuren zelf te regisseren.”

"Het Plato-traject houdt me een spiegel voor, zodat ik aan mijn werkpunten als ondernemer kan blijven werken."

Ecosysteem

De ambitie van Björn reikt echter verder. “Tegelijk wil ik een ecosysteem opbouwen in de event­sector, met Younit als volwaardige partner in plaats van louter leverancier van talent. Ik wil mee mijn schouders zetten onder een platform dat van de eventbranche een volwaardige sector maakt, met een eigen paritair comité én aandacht voor duurzaam werken. Hoe kunnen we de eventsector sexy en aantrekkelijk maken? En hoe kunnen de overheden in ons land hierbij een handje helpen, onder meer door een soepelere sociale wetgeving op maat van eventbedrijven? Wie hieraan wil meewerken, mag gerust contact met me opnemen.” 

Plato-traject als inspirator

Een van de kanalen die Björn inspireert en begeleidt in het realiseren van die missie, is het Plato-traject van Voka. “Elke maand kijk ik enorm uit naar de leerrijke netwerkmomenten van Plato”, zegt hij. “Deze momenten zijn voor mij onmisbaar geworden om bij te leren en eigen zakelijke ideeën af te toetsen bij collega-ondernemers. Ik heb er geen moeite mee dat anderen mij kritisch evalueren, integendeel zelfs! Door mezelf een – soms confronterende – spiegel voor te houden, ontdek ik waar mijn werkpunten als zaakvoerder liggen en hoe ik Younit op een gezonde manier kan laten groeien. Al vind ik het eigen mentale en fysieke welzijn – zowel voor alle Youniters, mijn team als mezelf – minstens even belangrijk!” ◀

Wil je jouw bedrijfs­voering professionaliseren in één of meerdere management­domeinen?

Ben je op zoek naar coaching op maat, uitgevoerd door ervaren peters en meters? Ontdek hier de vele troeven van het Plato-traject van Voka.

Contactpersoon

Phaedra Jordens

Adviseur eigenaars-ondernemers

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie