Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • De Jong Voka GEN Z Award: en de winnaar is...

De Jong Voka GEN Z Award: en de winnaar is...

  • 01/07/2022

Met de Gen Z Award bekroont Jong Voka Limburg elk jaar studenten van Hogeschool PXL en UHasselt die innovatieve, duurzame en creatieve businessideeën lanceren. Op 4 mei overhandigden Stijn Martens, voorzitter van Jong Voka Limburg, en Karin Van De Velde, voorzitter Voka – KvK Limburg, de award aan een veelbelovende start-up van een ambitieuze student: student-ondernemer Thijs Vandevelde (23) en zijn bedrijf Powerith. Met welke innovatieve oplossing wil hij de wereld veroveren?

jong voka

 

Passie voor technologie en energiemanagement

Als student industriële ingenieurswetenschappen energie aan de UHasselt houdt Thijs de vinger aan de pols van nieuwe energie-oplossingen. “Ik ben gepassioneerd bezig met het bedenken van nieuwe technieken en toepassingen die een bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van toekomstige energievraagstukken. De aandacht voor duurzame en betaalbare energie zit volop in de lift. Mijn studietraject – dat ik in 2023 afrond – biedt me heel wat mogelijkheden om mee na te denken over de toekomst.”

Ondernemershackathon als trigger voor nieuw idee

In februari dit jaar nam Thijs deel aan de ondernemershackathon van Jong Voka Limburg en Ustart Hasselt. “Dit was een boeiende en leerrijke ervaring”, blikt Thijs terug. “Samen met andere studenten werd ik twaalf uur opgesloten in het Huis van de Limburgse Ondernemer. We werkten samen aan onze businessplannen en volgden interessante workshops. Tijdens deze wedstrijd verdiepte ik mij in mijn idee, een oprol- en transportsysteem van laadkabels voor elektrische voertuigen. De Roll-e was geboren! Nadien ging de bal verder aan het rollen en kreeg ik een uitnodiging voor de Gen Z Award in de bus.”

 

“Mijn selectie voor de Award leek me een echte buitenkans om mijn businessidee verder te ontwikkelen én om mijn netwerk te verbreden.”

Thijs Vandevelde, student-ondernemer

 

Uitnodiging voor Gen Z Award

Als ambitieuze student-ondernemer nam Thijs deze uitnodiging met beide handen aan. “Mijn selectie voor de Award leek me een echte buitenkans om mijn businessidee verder te ontwikkelen én om mijn netwerk te verbreden”, zegt hij. En die voorspelling bleek volledig te kloppen. “Als aanloop naar de awarduitreiking kreeg ik Marita Mertens als coach toegewezen. Zij gaf me heel wat waardevolle businesstips en -adviezen, onder meer wat het schrijven van een businessplan betreft. Die info is van onschatbare waarde om mijn bedrijf Powerith verder op de rails te zetten.”

En de winnaar is…

Het bleef voor Thijs echter niet bij coaching en nieuwe netwerkcontacten. Tot zijn grote verrassing sleepte hij tijdens de awarduitreiking op 4 mei drie prijzen in de wacht: twee onderscheidingen voor de nevencategorieën innovatie en market-fit, en de hoofdprijs als kers op de taart. “De Roll-e kon zowel de jury als televoters in de zaal en voor het scherm overtuigen”, geeft Thijs aan. “Deze bekroning is voor mij alvast een mooie aanmoediging om mijn idee verder te verfijnen en letterlijk uit te rollen. Vanuit Powerith wil ik snel werk maken van een prototype, om zo de productie te kunnen opstarten en geïnteresseerde bedrijven aan te spreken.”

Uniek prijzenpakket

Thijs is erg blij met het  prijzenpakket van de Jong Voka Gen Z Award. “Dankzij deze award kan ik binnenkort op diner met twee ervaren ondernemers. Ik mag ook mee naar Stockholm op de exclusieve inspiratiemissie Ericsson 5G, onder leiding van topondernemer Ronnie Leten. Ik kijk hier enorm naar uit.”

De jonge student-ondernemer is een echte ambassadeur van deze wedstrijd. “Mijn deelname opende al heel wat deuren, en het beste moet ongetwijfeld nog komen. Het traject biedt unieke kansen om businessideeën af te toetsen bij ervaren professionals uit diverse sectoren. Ik zou elke collega-student dan ook aanraden om deel te nemen. Durven en doen, daar gaat het om!” 

 

voka

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg

Artikel uit publicatie