Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • De gouden carrièretip van Khadija Nadi (CEO DeltaQ): “Denk niet te veel in functietitels”

De gouden carrièretip van Khadija Nadi (CEO DeltaQ): “Denk niet te veel in functietitels”

  • 09/08/2021

Onze sporters schitterden op de Olympische Spelen in Tokio en kaapten maar liefst zeven medailles weg. Maar hoe haal je in je carrière de hoogste ladder? Enkele top-CEO’s geven hun gouden tips. In deze editie: Khadija Nadi, CEO van de techscale-up DeltaQ.
 

Wat is jouw tip voor jongeren die aan de start van hun carrière staan?

Durf groot te denken, maar met de beide voeten op de grond. Ga iedere dag met kleine stappen richting je doel en neem de tijd om die stappen ook te vieren. Als je voortdurend zit te denken dat je over tien jaar CEO of iets anders wil zijn, dan ga je niet gelukkig zijn in het heden."

"En denk niet te veel in titels. Maar probeer in welke functie je ook hebt, bij te leren, en zelf ook terug te geven, of impact achter te laten. De dag dat je die zaken niet meer kunt, is het misschien tijd om uit je comfortzone te komen en naar iets anders op zoek te gaan.” 

Je nam begin dit jaar deel aan het 100x100-event van Voka en A Seat At The Table (ASATT), dat speeddates organiseerde tussen jongeren en CEO’s. Waarom deed je mee?

“Ik werk vaker samen met ASATT omdat ik vind dat ze prachtig werk leveren met de manier waarop zij de kloof tussen kansarme jongeren en de arbeidsmarkt proberen te dichten. Ik heb van jongs af al vastgesteld dat die kloof wel degelijk bestaat. Ik kom uit een gezin waar de ouders niet gestudeerd hebben. Zij willen vaak het beste voor hun kinderen, maar zullen ze eerder stimuleren in de richting van jobs die ze zelf goed kennen, zoals verpleegster of leerkracht. Als je dat niet wil, en je kan niemand vragen hoe het anders kan, dan loop je verloren.”

“Ik werd zelf gelukkig door de school geholpen om een stageplaats te vinden of om te solliciteren. Maar ik zag ook veel leeftijdsgenoten die die hulp niet kregen, ook niet van thuis uit. En dan is het heel moeilijk om je weg naar de arbeidsmarkt te vinden of om te weten hoe je moet beginnen met solliciteren. Dus ik herken de problematiek en ik wil graag mijn steentje bijdragen om een antwoord te bieden aan deze maatschappelijke uitdaging."

"Ik heb zelf het geluk gehad om tijdens mijn loopbaan drie topmentoren te ontmoeten, Marielle van Roosmalen bij AkzoNobel, Veerle Put, een topcoach en Piet Colruyt. Zij maakten echt een verschil.”

Geven jullie zelf ook kansen aan jongeren?

“Toen ik hier in september begon waren we met een team van zeven mensen. Ondertussen zijn we een heel divers team van twintig. Met jongeren, ouderen, hoogopgeleiden, mensen zonder diploma. Dat geeft echt een meerwaarde. Jongeren bijvoorbeeld hebben misschien nog niet de ervaring, maar komen wel met creatieve ideeën om nieuwe zaken uit te proberen. We hebben ook een stageplaats aangeboden aan iemand die van BeCode komt. Vaak zijn dat mensen die door pech in hun leven uit het schoolsysteem zijn geraakt, maar die wel talentvol zijn."

"Wat voor ons vooral telt is de drive die mensen hebben. Wij zijn een purpose driven bedrijf: we willen een positieve invloed hebben op de klimaatproblematiek via onze software die CO2 en energie reduceert in gebouwen. Wanneer we mensen aanwerven zijn competenties uiteraard belangrijk, maar we screenen ook heel erg op de impact die zij willen achterlaten, de steen die ze willen verleggen. Mensen die daardoor gedreven zijn, zullen ook op lange termijn denken en daardoor ook andere en betere beslissingen nemen.” 

imu - vzw - obd
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel